Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Leers: 'Trots maar nog veel werk in Brunssum'

Geplaatst opdinsdag 3 maart 2020 - 19:45

Waarnemend burgemeester Gerd Leers neemt woensdag afscheid van de gemeente Brunssum. Hij is trots op wat er is bereikt sinds zijn aantreden in januari 2018, maar er moet volgens hem ook nog veel gebeuren.

Wilma van der Rijt-Van der Kruis wordt de nieuwe burgemeester van Brunssum.

Veel werk
"We hebben ontzettend veel bereikt. Daar ben ik trots op, met grote dank aan de raadsleden", aldus Leers in L1mburg Centraal. "Er is een bepaalde mate van stabiliteit, maar er is nog veel werk en men moet aandacht blijven geven aan de verhoudingen. Als dat verslapt, kan het zomaar weer verkeerd gaan. Men heeft in ieder geval geleerd dat het niet om de persoon gaat, maar om het belang van Brunssum. Er is bereidheid te verbinden, omdat ze weten dat je alleen samen iets kunt bereiken en met een positieve houding."

Video: L1

Pensioen?
De 68-jarige CDA-politicus denkt nog niet aan zijn pensioen. "Ik ben bereid om me in te zetten en ik vind het ontzettend interessant. Ik heb de drive om mensen te helpen."

Waarnemer
Oud-minister Gerd Leers ging op 1 januari vorig jaar aan de slag als waarnemend burgemeester in Brunssum nadat Luc Winants was opgestapt. Hij vond dat in Brunssum een onwerkbare situatie was ontstaan.

Lees ook: Burgemeester Winants vertrekt uit Brunssum: Leers vervanger

Rust terugbrengen
Leers had als voornaamste taak de verstoorde politieke verhoudingen te herstellen tussen de lokale en de landelijke partijen in de gemeenteraad. Die waren het fundamenteel oneens over een mogelijke herindeling en over de positie van wethouder Jo Palmen.

Lees ook: Wilma van der Rijt nieuwe burgemeester van Brunssum

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen