Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Jos Heijmans: 'We staan op scherp'

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 8:27

Bij de grote kermis in Weert die vrijdag van start gaat, worden de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen getroffen.

"Maar we staan wel op scherp", zegt burgemeester Jos Heijmans in de L1 Ochtendshow.

Verdachten
Donderdagmiddag zijn er in totaal zeven terrorismeverdachten opgepakt in Arnhem in Weert. Volgens Heijmans zijn er op de Trancheeweg in zijn gemeente vier mannen in de boeien geslagen. Zij verbleven op een vakantiepark in de buurt van Weert.

Bomvesten
Volgens het OM waren de verdachten vergevorderd met het plannen van een aanslag op een evenement. Ze wilden volgens het OM machinegeweren (kalasjnikovs) en bomvesten gebruiken. Op een andere plaats zouden de verdachten een autobom willen laten ontploffen.

Bij de aanhoudingen vond de politie vijf handvuurwapens. Drie van verdachten komen uit Arnhem, twee uit Rotterdam, een uit Vlaardingen en een uit Huissen.

Lees ook: Terrorismeverdachten verbleven op vakantiepark Weert

Video: L1

Onrust
De burgervader heeft donderdagavond geprobeerd om de inwoners van zijn gemeente gerust te stellen nadat er eerder die dag terrorismeverdachten werden opgepakt. "Ik ben bang dat dit niet helemaal gelukt is", zegt Heijmans. De burgemeester weet wel dat de aanslag niet op een evenement in zijn gemeente gericht was. "Dat blijkt tot dusver uit de informatie van de politie", aldus Heijmans.

Lees ook: Burgemeester: 'Aanslag was niet gericht op Weert'

De zeven mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen