Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Jos Heijmans: 'We staan op scherp'

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 8:27

Bij de grote kermis in Weert die vrijdag van start gaat, worden de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen getroffen.

"Maar we staan wel op scherp", zegt burgemeester Jos Heijmans in de L1 Ochtendshow.

Verdachten
Donderdagmiddag zijn er in totaal zeven terrorismeverdachten opgepakt in Arnhem in Weert. Volgens Heijmans zijn er op de Trancheeweg in zijn gemeente vier mannen in de boeien geslagen. Zij verbleven op een vakantiepark in de buurt van Weert.

Bomvesten
Volgens het OM waren de verdachten vergevorderd met het plannen van een aanslag op een evenement. Ze wilden volgens het OM machinegeweren (kalasjnikovs) en bomvesten gebruiken. Op een andere plaats zouden de verdachten een autobom willen laten ontploffen.

Bij de aanhoudingen vond de politie vijf handvuurwapens. Drie van verdachten komen uit Arnhem, twee uit Rotterdam, een uit Vlaardingen en een uit Huissen.

Lees ook: Terrorismeverdachten verbleven op vakantiepark Weert

Video: L1

Onrust
De burgervader heeft donderdagavond geprobeerd om de inwoners van zijn gemeente gerust te stellen nadat er eerder die dag terrorismeverdachten werden opgepakt. "Ik ben bang dat dit niet helemaal gelukt is", zegt Heijmans. De burgemeester weet wel dat de aanslag niet op een evenement in zijn gemeente gericht was. "Dat blijkt tot dusver uit de informatie van de politie", aldus Heijmans.

Lees ook: Burgemeester: 'Aanslag was niet gericht op Weert'

De zeven mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen