Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Jos Heijmans van Weert stapt op

Geplaatst opdonderdag 14 mei 2020 - 22:03

Burgemeester Jos Heijmans van Weert stapt op.

Gouverneur Theo Bovens heeft de gemeenteraad hierover per e-mail geïnformeerd. Die mail is in handen van L1.

Integriteitsonderzoek
In de mail staat verder dat Heijmans zich donderdag ziek heeft gemeld bij de gouverneur. Heijmans bevestigt in een reactie dat hij niet terugkeert naar Weert. "Niet als burgemeester, nee." Verder laat hij weten dat zijn keuze om te vertrekken niets te maken heeft met het integriteitsonderzoek dat Bureau Berenschot naar hem doet.

Video: L1

Integriteitsonderzoek
Jos Heijmans legde zijn functie op de laatste dag van januari van dit jaar tijdelijk neer. Hij wilde het externe onderzoek naar zijn integriteit niet in de weg staan, gaf hij destijds als reden aan.

Subsidie
Dat onderzoek moet antwoord geven op de vraag of Heijmans over de schreef is gegaan, toen hij als burgemeester van Weert een subsidie toekende aan een jongerenstichting waarvan hijzelf voorzitter is. Hij zou daar de wethouders van Weert niet over hebben ingelicht. Heijmans heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat hij een mandaat had om die subsidie toe te kennen.

Deze week maakte de gemeente bekend dat de gemeenteraad het onderzoek van Bureau Berenschot bespreekt op woensdag 3 juni.

Lees ook: Integriteit Jos Heijmans begin juni op de agenda

De gouverneur start een procedure om een waarnemer te benoemen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen