Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Hoes staat achter keuze voor Penn-te Strake

Geplaatst opmaandag 27 april 2015 - 18:36

Onno Hoes staat achter de keuze van de gemeenteraad voor Annemarie Penn-te Strake als nieuwe burgemeester van Maastricht.

Dat zei hij maandagavond in het L1-programma AvondGasten. Volgens Hoes is Penn-te Strake een prettige vrouw en een goede burgemeester voor Maastricht. "Als ik dan toch weg moet, dan liever een hele goede opvolger."

Crimefighter
De vertrekkend burgemeester vindt het goed dat Maastricht voor een 'crimefighter' heeft gekozen. "Met haar achtergrond en haar netwerk kan ze de problemen van de stad goed aanpakken."

Samen eten
Meteen na de bekendmaking feliciteerde Hoes zijn opvolger al met een sms-je. Zondagavond is hij bij haar langsgeweest om samen te eten.

Lijntjes naar Den Haag
De afgelopen dagen was kritiek te horen dat Penn-te Strake geen lid is van een politieke partij en dus geen goede contacten in bijvoorbeeld Den Haag zou hebben. Volgens Hoes hoeft dit geen probleem te zijn. "Het is belangrijk om lijntjes naar Den Haag te hebben, maar dat hoeft niet perse via een partij te lopen. Zij weet precies hoe het werkt in Den Haag."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Annemarie Penn-te Strake wordt burgemeester van Maastricht
Olaf Penn Senioren Partij Maastricht
Olaf Penn stopt bij Senioren Partij Maastricht
Hoes stuurt felicitatie-sms naar opvolger Penn-te Strake
PvdA in Maastricht zet drugsdebat op scherp
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen