Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Hoes staat achter keuze voor Penn-te Strake

Geplaatst opmaandag 27 april 2015 - 18:36

Onno Hoes staat achter de keuze van de gemeenteraad voor Annemarie Penn-te Strake als nieuwe burgemeester van Maastricht.

Dat zei hij maandagavond in het L1-programma AvondGasten. Volgens Hoes is Penn-te Strake een prettige vrouw en een goede burgemeester voor Maastricht. "Als ik dan toch weg moet, dan liever een hele goede opvolger."

Crimefighter
De vertrekkend burgemeester vindt het goed dat Maastricht voor een 'crimefighter' heeft gekozen. "Met haar achtergrond en haar netwerk kan ze de problemen van de stad goed aanpakken."

Samen eten
Meteen na de bekendmaking feliciteerde Hoes zijn opvolger al met een sms-je. Zondagavond is hij bij haar langsgeweest om samen te eten.

Lijntjes naar Den Haag
De afgelopen dagen was kritiek te horen dat Penn-te Strake geen lid is van een politieke partij en dus geen goede contacten in bijvoorbeeld Den Haag zou hebben. Volgens Hoes hoeft dit geen probleem te zijn. "Het is belangrijk om lijntjes naar Den Haag te hebben, maar dat hoeft niet perse via een partij te lopen. Zij weet precies hoe het werkt in Den Haag."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Annemarie Penn-te Strake wordt burgemeester van Maastricht
Olaf Penn Senioren Partij Maastricht
Olaf Penn stopt bij Senioren Partij Maastricht
Hoes stuurt felicitatie-sms naar opvolger Penn-te Strake
PvdA in Maastricht zet drugsdebat op scherp
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen