Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Hessels: 'Asielzoekers moeten vertrekken'

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 18:56

Een groep van ongeveer 30 minderjarige asielzoekers veroorzaakt overlast in Pey. Daarom eist burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dat deze groep vertrekt uit het azc in Echt.

Dat meldt De Limburger.

'Veilige landen'
Het verstorende gedrag van de vreemdelingen duurt al enkele jaren en bestaat uit onder andere uit het plegen van winkeldiefstal en intimidatie. Het gaat om alleenstaande minderjarigen die uit 'veilige landen' komen, laat de burgemeester aan de krant weten.

Criminelen
"Dat zijn nagenoeg allemaal criminelen. Noord-Afrikanen, Albaniërs, mensen die geen enkel zicht hebben op een langer verblijf in Nederland. Dat weten ze zelf ook. Ze komen alleen maar om enkele maanden te kunnen profiteren van onze gastvrijheid", aldus Hessels.

Contract
Vanwege deze situatie wil Hessels mogelijk het contract met het COA niet verlengen in 2021. Eerder liet hij ook al aan het COA weten niet content te zijn met de situatie. Hij voelt zich verantwoordelijk voor zijn gemeente. "Al dertig jaar zijn vluchtelingen zonder enige discussie welkom in de gemeente. Ik wil dat niet laten verzieken door criminelen die zich van God noch gebod iets aantrekken."

Het COA was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen