Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Hessels: 'Asielzoekers moeten vertrekken'

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 18:56

Een groep van ongeveer 30 minderjarige asielzoekers veroorzaakt overlast in Pey. Daarom eist burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dat deze groep vertrekt uit het azc in Echt.

Dat meldt De Limburger.

'Veilige landen'
Het verstorende gedrag van de vreemdelingen duurt al enkele jaren en bestaat uit onder andere uit het plegen van winkeldiefstal en intimidatie. Het gaat om alleenstaande minderjarigen die uit 'veilige landen' komen, laat de burgemeester aan de krant weten.

Criminelen
"Dat zijn nagenoeg allemaal criminelen. Noord-Afrikanen, Albaniërs, mensen die geen enkel zicht hebben op een langer verblijf in Nederland. Dat weten ze zelf ook. Ze komen alleen maar om enkele maanden te kunnen profiteren van onze gastvrijheid", aldus Hessels.

Contract
Vanwege deze situatie wil Hessels mogelijk het contract met het COA niet verlengen in 2021. Eerder liet hij ook al aan het COA weten niet content te zijn met de situatie. Hij voelt zich verantwoordelijk voor zijn gemeente. "Al dertig jaar zijn vluchtelingen zonder enige discussie welkom in de gemeente. Ik wil dat niet laten verzieken door criminelen die zich van God noch gebod iets aantrekken."

Het COA was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen