Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Hessels: 'Asielzoekers moeten vertrekken'

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 18:56

Een groep van ongeveer 30 minderjarige asielzoekers veroorzaakt overlast in Pey. Daarom eist burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dat deze groep vertrekt uit het azc in Echt.

Dat meldt De Limburger.

'Veilige landen'
Het verstorende gedrag van de vreemdelingen duurt al enkele jaren en bestaat uit onder andere uit het plegen van winkeldiefstal en intimidatie. Het gaat om alleenstaande minderjarigen die uit 'veilige landen' komen, laat de burgemeester aan de krant weten.

Criminelen
"Dat zijn nagenoeg allemaal criminelen. Noord-Afrikanen, Albaniërs, mensen die geen enkel zicht hebben op een langer verblijf in Nederland. Dat weten ze zelf ook. Ze komen alleen maar om enkele maanden te kunnen profiteren van onze gastvrijheid", aldus Hessels.

Contract
Vanwege deze situatie wil Hessels mogelijk het contract met het COA niet verlengen in 2021. Eerder liet hij ook al aan het COA weten niet content te zijn met de situatie. Hij voelt zich verantwoordelijk voor zijn gemeente. "Al dertig jaar zijn vluchtelingen zonder enige discussie welkom in de gemeente. Ik wil dat niet laten verzieken door criminelen die zich van God noch gebod iets aantrekken."

Het COA was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV