Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Heijmans is vrijwilliger bij ziekenhuis Weert

Geplaatst opzaterdag 4 april 2020 - 11:44

De op non-actief gestelde Weerter burgemeester Jos Heijmans heeft zich aangemeld als vrijwilliger bij het Sint Jans Gasthuis (SJG) in Weert.

'Ik ben geen medicus, maar extra handen zijn vast altijd welkom', schrijft Heijmans in zijn column in het lokale maandblad Weert Magazine.

Coronavirus
Heijmans is in de pen geklommen om over het coronavirus te schrijven. Zo geeft hij aan dat hij zich bij het ziekenhuis in Weert heeft aangemeld als vrijwilliger om zo een steentje bij te dragen.

Zusterstad
Verder schrijft hij over de hulp die Italië vanuit China krijgt om COVID-19 te bestrijden. Daar wordt kennis van specialisten en medische apparatuur uitgewisseld. 'Het is misschien een idee om onze zorgvuldige opgebouwde relatie met onze zusterstad Yuhang in China nu te gebruiken en om hulp te vragen voor het Sint Jans Gasthuis in Weert', zo schrijft Heijmans.

Hoe hij die hulp voor zich ziet, is niet bekend. Heijmans was niet bereid om zijn column desgevraagd toe te lichten. "Wel tijd, maar geen interesse", zei hij.

Non-actief
Heijmans is op non-actief gesteld. Hij kwam in opspraak toen De Limburger in januari meldde dat hij onder meer gemeentelijke subsidie had toegekend aan een jongerenstichting, terwijl hij daar zelf voorzitter van was. Sindsdien staat de integriteit van de Weerter burgervader ter discussie.

Lees ook: Toekomst burgemeester Weert nog langer ongewis

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen