Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Heijmans van Weert op bezoek bij Plasterk

Geplaatst opdonderdag 2 juni 2016 - 18:13

Burgemeester Jos Heijmans van Weert die Syriërs hielp 'onderduiken' is donderdag in Den Haag op bezoek geweest bij zijn baas, minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken).

Heijmans hielp een Syrische moeder met vier kinderen om te voorkomen dat de vijf terug moeten naar Duitsland.

Verschil van mening
Heijmans
wilde niet ingaan op wat er is besproken. Eerder had staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) kritiek geuit op de burgemeester van Weert. "We verschillen van mening en dan druk ik me eufemistisch uit", zei Dijkhoff.

Lees ook: Plasterk: 'Heijmans moet zich aan de wet houden'

In mei werd bekend dat de commissaris van de Koning in Limburg met een feitenrelaas moest komen over hoe de vork precies in de steel zit, wat de gevolgen zijn en of Heijmans erop moet worden aangesproken.

Duitsland
De moeder van het gezin had zich volgens berichten in de media al in Duitsland officieel aangemeld en volgens internationale verdragen had ze daar moeten blijven. Haar achttienjarige broer had zich in Nederland voor het eerst laten registreren, waardoor hij hier kon blijven. Het uit elkaar halen van de familie zou volgens Heijmans dramatisch zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hardere aanpak aso-asielzoekers na onrust in Weert
AZC Echt
Voorlopig geen Afghanen naar opvang in Limburg
'Chaos bij asielzoekerscentrum in Van Hornekazerne Weert'
Burgemeester niet blij met zwervende aso-asielzoeker
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen