Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Heerlen stopt als Eerste Kamerlid

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2020 - 22:13

Burgemeester Roel Wever van Heerlen stop als Eerste Kamerlid. Hij heeft dat bekend gemaakt in een videoboodschap.

Wever werd twee weken geleden geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Heerlen. Hij liet toen al weten met wethouders en gemeenteraad te gaan overleggen over het al dan niet aanblijven als lid van de Eerste Kamer. Daarvan maakt hij sinds 11 september 2018 deel uit voor de VVD.

Lees ook: Roel Wever geïnstalleerd als burgemeester van Heerlen

Uitdagingen in Heerlen
Wever spreekt van een moeilijke beslissing waarvoor hij veel informatie en advies heeft ingewonnen, ook van het thuisfront. Hij heeft uiteindelijk besloten om te stoppen als senator omdat hij zich "volledig wil wijten aan de uitdagingen die we in deze stad tegemoet gaan". Hij noemt het ook "cruciaal" dat hij zich volledig kan inzetten "voor deze mooie stad".

Lees ook: Roel Wever in overleg over lidmaatschap Eerste Kamer

Bewindspersonen
Eerder noemde Wever het vanuit lobby-oogpunt "hartstikke interessant" om Eerste Kamerlid te blijven om je dan regelmatig bewindspersonen tegen het lijf loopt en ook snel in de Tweede Kamer bent. Tegelijk liet hij toen de mogelijkheid open om zijn lidmaatschap neer te leggen "omdat er zoveel te doen is in de stad".

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen