Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Heerlen opgenomen vanwege hartklachten

Geplaatst opvrijdag 30 oktober 2020 - 8:52

Burgemeester Roel Wever van Heerlen werd afgelopen vrijdag in het ziekenhuis opgenomen met hartklachten. Hij was in de sportschool in elkaar gezakt. "Dat was enorm schrikken. Het leven stond letterlijk en figuurlijk even stil."

Wever vertelt in een persoonlijke verklaring dat hij op de loopband stond toen het gebeurde. "Achteraf blijkt dat een verstopte kransslagader hiervan de oorzaak is. Op zulke momenten realiseer je je des te meer hoe belangrijk je gezondheid is."

Stap voor stap
Wever hoopt over een aantal weken op de been te zijn en 'stap voor stap' zijn leven, werk en sport weer op te pakken. Maandag wordt bij hem in het ziekenhuis een kastje ingebracht dat zijn hartritme in de gaten houdt. "Zo kan ik rustig verder herstellen."

Lees ook: Burgemeester Heerlen ligt in het ziekenhuis

In overleg
Hoe snel hij onder meer zijn werk als burgemeester weer op kan pakken, hangt af van hoe hij zich voelt. "Het gaat in nauw overleg met het thuisfront, de artsen en mijn collega's. De tijd zal uitwijzen of een eventuele vervolgoperatie nog nodig is", vertelt Wever in de openhartige verklaring.

De burgemeester zegt zich op dit moment naar omstandigheden goed te voelen en er naar uit te kijken weer aan de slag te gaan.

Hartverwarmend
"Ik had het naar mijn zin als burgemeester van Heerlen en dan gebeurt dit. Mijn vrouw en ik zijn onder de indruk en geraakt door alle hartverwarmende reacties. Die doen ons goed en geven extra kracht om de draad weer op te pakken", zo besluit Wever zijn verklaring.

Net geïnstalleerd
Roel Wever (VVD) werd ruim een maand geleden geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Heerlen. Afgelopen zaterdag maakte de gemeente bekend dat hij voor onbepaalde tijd afwezig zou zijn en in het ziekenhuis was opgenomen voor een medische ingreep.

De burgemeester heeft nu zelf via een persoonlijke boodschap openheid van zaken gegeven over zijn situatie.

Lees ook: Roel Wever geïnstalleerd als burgemeester van Heerlen

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen