Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Heerlen nog zeker tot half maart uit de running

Geplaatst opmaandag 4 januari 2021 - 16:49

Burgemeester Roel Wever van Heerlen gaat eind januari onder het mes vanwege zijn hartklachten. Dat laat hij weten in zijn nieuwjaarsboodschap.

Half maart hoopt hij hersteld te zijn van de operatie en geleidelijk weer aan het werk te kunnen gaan.

In elkaar gezakt
Wever werd eind oktober in het ziekenhuis opgenomen met hartklachten, nadat hij in de sportschool in elkaar was gezakt. Een verstopte kransslagader was de boosdoener.

Lees ook: Burgemeester Heerlen weer thuis na ziekenhuisopname

Herstellen
Begin november werd hij uit het ziekenhuis ontslagen om thuis verder te herstellen, maar hij moest het nog een tijd rustig aan blijven doen. Er was nog geen zicht op wanneer hij zijn werk weer kon oppakken.

Senator-af
VVD'er Wever werd op 28 september geïnstalleerd als burgemeester van Heerlen. Daarvoor was hij ook nog lid van de Eerste Kamer, maar die post gaf hij op om zich volledig te kunnen wijden aan het burgemeesterschap in Heerlen.

Lees ook: Burgemeester Heerlen stopt als Eerste Kamerlid

Nieuwjaarsboodschap
In zijn nieuwjaarsboodschap zegt Wever de inwoners van zijn gemeente te 'omarmen met woorden' en iedereen de warmte te laten voelen die hij afgelopen jaar zelf heeft ervaren. Tijdens en na zijn ziekenhuisopname kreeg Wever veel steunbetuigingen. De burgemeester staat verder stil bij de coronacrisis en de impact van die crisis op veel mensen, in de privésfeer, maar ook beroepsmatig. Wever heeft ook een videoboodschap opgenomen voor de inwoners van zijn gemeente.

Saamhorigheidsgevoel
"Het was een bizar jaar. Het coronavirus gooide onze levens overhoop. Het bracht onrust, verlies en verdriet. Maar het was ook een jaar waarin duidelijk werd dat we elkaar nodig hebben. Waarin we zagen wat écht belangrijk is in ons leven. Onze gezondheid en onze dierbaren. Maar ook onze vrijheid, een schouderklop of omhelzing. Je weet pas van hoeveel waarde het is, als het even niet meer kan", aldus de burgervader.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen