Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Hasselt spreekt zich uit tegen tram Maastricht

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 8:48

Als het aan de nieuwe burgemeester van Hasselt, Steven Vandeput, ligt, wordt de geplande tramverbinding tussen de Belgische stad en Maastricht geschrapt.

Dat zegt de burgervader tegen de Belgische zender TVL. De zender spreekt van de doodsteek voor het project.

Vooruitgang
Vandeput zegt geen heil te zien in het tramproject en ziet het geld liever naar andere mobiliteitsprojecten gaan. "Met die middelen kunnen we op korte termijn sneller vooruitgang boeken dan met één project", legt de N-VA-politicus uit. "We moeten goed nadenken of we die 200 miljoen voor Lijn 1 de beste middelen zijn voor een beter OV."

Bus
In Hasselt is men deze week begonnen met de werkzaamheden aan het geplande traject van de tram. Zo zijn er al bomen gerooid op de plek waar het openbaar vervoersmiddel moet komen te rijden. "Daar kan straks net zo goed een bus rijden", geeft Vandeput aan. "In dat kader is het geen weggegooid geld."

Vandeput is sinds januari burgemeester van Hasselt.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen