Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Hasselt spreekt zich uit tegen tram Maastricht

Geplaatst opdinsdag 26 maart 2019 - 8:48

Als het aan de nieuwe burgemeester van Hasselt, Steven Vandeput, ligt, wordt de geplande tramverbinding tussen de Belgische stad en Maastricht geschrapt.

Dat zegt de burgervader tegen de Belgische zender TVL. De zender spreekt van de doodsteek voor het project.

Vooruitgang
Vandeput zegt geen heil te zien in het tramproject en ziet het geld liever naar andere mobiliteitsprojecten gaan. "Met die middelen kunnen we op korte termijn sneller vooruitgang boeken dan met één project", legt de N-VA-politicus uit. "We moeten goed nadenken of we die 200 miljoen voor Lijn 1 de beste middelen zijn voor een beter OV."

Bus
In Hasselt is men deze week begonnen met de werkzaamheden aan het geplande traject van de tram. Zo zijn er al bomen gerooid op de plek waar het openbaar vervoersmiddel moet komen te rijden. "Daar kan straks net zo goed een bus rijden", geeft Vandeput aan. "In dat kader is het geen weggegooid geld."

Vandeput is sinds januari burgemeester van Hasselt.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen