Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester gooit saunaclub YinYang een jaar op slot

Geplaatst opwoensdag 6 februari 2019 - 12:31

Saunaclub YinYang in Roermond gaat voor een jaar op slot.

Dat heeft burgemeester Rianne Donders besloten. De seksclub aan de Heinsbergerweg wordt op 25 februari gesloten, zo heeft de burgemeester woensdag aan het bedrijf laten weten.

Drugs
Met de sluiting van het pand komt er een einde aan een slepende kwestie. De gemeente was al veel langer van plan om de seksclub voor de duur van een jaar te sluiten, nadat er in november 2016 bij een inval drugs werden gevonden. De gemeente sprak van drugshandel, maar de club zelf zei dat de drugs van klanten waren.

Geen bewijs
Volgens de rechtbank was er in eerste instantie geen bewijs gevonden van drugshandel, waardoor er ook geen reden was de zaak te sluiten. De gemeente vocht dat besluit aan bij de Raad van State. Die heeft onlangs geoordeeld dat het besluit van Donders terecht is genomen.

Lees ook: Raad van State: 'Besluit om saunaclub te sluiten terecht'

Grote zorgen
"Ik maak mij grote zorgen over de effecten van drugshandel op de samenleving", zegt Donders. "Daarom heb ik dit bedrijf een maatregel opgelegd in overeenstemming met de aangetroffen drugs. Als de hoogste rechter mijn besluit vervolgens in stand laat, dan breng ik dat besluit uiteraard ook tot uitvoering."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen