Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester gooit saunaclub YinYang een jaar op slot

Geplaatst opwoensdag 6 februari 2019 - 12:31

Saunaclub YinYang in Roermond gaat voor een jaar op slot.

Dat heeft burgemeester Rianne Donders besloten. De seksclub aan de Heinsbergerweg wordt op 25 februari gesloten, zo heeft de burgemeester woensdag aan het bedrijf laten weten.

Drugs
Met de sluiting van het pand komt er een einde aan een slepende kwestie. De gemeente was al veel langer van plan om de seksclub voor de duur van een jaar te sluiten, nadat er in november 2016 bij een inval drugs werden gevonden. De gemeente sprak van drugshandel, maar de club zelf zei dat de drugs van klanten waren.

Geen bewijs
Volgens de rechtbank was er in eerste instantie geen bewijs gevonden van drugshandel, waardoor er ook geen reden was de zaak te sluiten. De gemeente vocht dat besluit aan bij de Raad van State. Die heeft onlangs geoordeeld dat het besluit van Donders terecht is genomen.

Lees ook: Raad van State: 'Besluit om saunaclub te sluiten terecht'

Grote zorgen
"Ik maak mij grote zorgen over de effecten van drugshandel op de samenleving", zegt Donders. "Daarom heb ik dit bedrijf een maatregel opgelegd in overeenstemming met de aangetroffen drugs. Als de hoogste rechter mijn besluit vervolgens in stand laat, dan breng ik dat besluit uiteraard ook tot uitvoering."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen