Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Gennep: nieuwe maatregel N271 geldverspilling

Geplaatst opdonderdag 27 oktober 2016 - 6:54

Burgemeester Peter de Koning van Gennep vindt de nieuwe plannen voor het vervangen van de stalen wegafscheiding op de N271 geldverspilling.

De provincie had volgens hem beter meteen kunnen beginnen met de definitieve oplossing, zoals in 2012 overeengekomen: de N271 als weg met twee keer twee rijstroken, een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur en rotondes op de kruisingen.

Onnodig
Het is volgens De Koning niet nodig een aparte rijstrook voor tractoren aan te leggen. Uit tellingen blijkt namelijk dat per etmaal gemiddeld 10.000 voertuigen over de N271 rijden. Het aantal tractoren is 10. Ofwel: het ongeval in 2015 was een incident. De kans op herhaling is klein.

Bovendien zijn twee keer rijstroken geen luxe, omdat Gennep veel logistieke bedrijven herbergt die behoefte hebben aan een goede ontsluiting.

Lees ook: Automobilist komt om bij verkeersongeval Gennep

Dodelijk ongeval in Gennep.
Foto: SK-Media

Ongeluk
De situatie op de N271 werd aangepast vanwege een dodelijk ongeluk. Op 20 oktober 2015 reed een auto achterop een tractor. De bestuurder overleed ter plekke. Na het ongeval kwam de provincie in actie. Vooruitlopend op een definitieve herinrichting van de N271 werden tijdelijke maatregelen getroffen.

Lees ook: Stalen wegafscheiding N271 Gennep verdwijnt

Definitief
De provincie twijfelt over de definitieve oplossing voor het probleem op de N271 bij Gennep. De gemeente wil graag twee keer twee banen, met een maximale snelheid van 80 kilometer per uur. Gedeputeerde Eric Geurts (Verkeer, PvdA) is voorstander van een andere, veiligere variant: twee keer één rijstrook plus een parallelweg voor tractoren.

Op 8 november nemen Gedeputeerde Staten een besluit. Als het voorstel wordt overgenomen, kan het werk volgend jaar worden uitgevoerd.

Overigens is er in de Gennepse politiek nog geen consensus over water met de N271 moet gebeuren.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vierbaans N271 bij Gennep wordt tractorvrij en tweebaans
Gedeputeerde wil in gesprek met Gennep over situatie op N271
Staten willen N271 bij Gennep vierbaans houden
Demonstratie voor vierbaans N271 bij Gennep
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen