Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Gennep: nieuwe maatregel N271 geldverspilling

Geplaatst opdonderdag 27 oktober 2016 - 6:54

Burgemeester Peter de Koning van Gennep vindt de nieuwe plannen voor het vervangen van de stalen wegafscheiding op de N271 geldverspilling.

De provincie had volgens hem beter meteen kunnen beginnen met de definitieve oplossing, zoals in 2012 overeengekomen: de N271 als weg met twee keer twee rijstroken, een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur en rotondes op de kruisingen.

Onnodig
Het is volgens De Koning niet nodig een aparte rijstrook voor tractoren aan te leggen. Uit tellingen blijkt namelijk dat per etmaal gemiddeld 10.000 voertuigen over de N271 rijden. Het aantal tractoren is 10. Ofwel: het ongeval in 2015 was een incident. De kans op herhaling is klein.

Bovendien zijn twee keer rijstroken geen luxe, omdat Gennep veel logistieke bedrijven herbergt die behoefte hebben aan een goede ontsluiting.

Lees ook: Automobilist komt om bij verkeersongeval Gennep

Dodelijk ongeval in Gennep.
Foto: SK-Media

Ongeluk
De situatie op de N271 werd aangepast vanwege een dodelijk ongeluk. Op 20 oktober 2015 reed een auto achterop een tractor. De bestuurder overleed ter plekke. Na het ongeval kwam de provincie in actie. Vooruitlopend op een definitieve herinrichting van de N271 werden tijdelijke maatregelen getroffen.

Lees ook: Stalen wegafscheiding N271 Gennep verdwijnt

Definitief
De provincie twijfelt over de definitieve oplossing voor het probleem op de N271 bij Gennep. De gemeente wil graag twee keer twee banen, met een maximale snelheid van 80 kilometer per uur. Gedeputeerde Eric Geurts (Verkeer, PvdA) is voorstander van een andere, veiligere variant: twee keer één rijstrook plus een parallelweg voor tractoren.

Op 8 november nemen Gedeputeerde Staten een besluit. Als het voorstel wordt overgenomen, kan het werk volgend jaar worden uitgevoerd.

Overigens is er in de Gennepse politiek nog geen consensus over water met de N271 moet gebeuren.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vierbaans N271 bij Gennep wordt tractorvrij en tweebaans
Gedeputeerde wil in gesprek met Gennep over situatie op N271
Staten willen N271 bij Gennep vierbaans houden
Demonstratie voor vierbaans N271 bij Gennep
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen