Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester: 'Geen enkele partij is tegen herindeling'

Geplaatst opzaterdag 19 september 2020 - 19:50

De fracties in Meerssen lijken in te zien dat een herindeling onvermijdelijk is. "Alle fracties hebben gezegd dat ze niet per definitie tegen herindeling zijn. Daarmee hebben ze in ieder geval de weg en de richting aangegeven."

Dat zei burgemeester Mirjam Clermont van Meerssen zaterdagavond in L1mburg Centraal.

Boosheid en onbegrip
Clermonts hoopt dat er snel een einde komt aan de politieke crisis. "Het ergste vind ik dat het zoveel energie vreet van alle partijen. Er zit heel veel boosheid en onbegrip. Er wordt heel veel gepraat in kleine kringen maar laat ze nu eens met elkaar praten."

Meerssen moet 1,7 miljoen euro bezuinigen en dat is volgens het College niet haalbaar. De wethouders dreigden daarom met opstappen als de gemeenteraad niet akkoord zou gaan met een herindeling met Maastricht. Zover is het nog niet gekomen.

Lees ook: Wethouders Meerssen stellen hun ontslag nog even uit

Herindeling is onvermijdelijk
De burgemeester zelf laat doorschemeren dat een herindeling onvermijdelijk is. "Meerssen loopt al jaren tegen de randen aan van haar financiële middelen. Ik moet voor 15 november een sluitende begroting overleggen aan de provincie, en anders komen we onder preventief toezicht."

Aanstaande donderdag vergadert de gemeenteraad opnieuw over de toekomst van Meerssen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen