Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester: 'Cultura Nova verdient landelijke bekendheid'

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 12:15

Theaterfestival Cultura Nova in Heerlen verdient landelijke bekendheid.

Dat zei burgemeester Emile Roemer donderdagochtend tijdens een bijeenkomst van Limburgse ondernemers op het festivalterrein in Heerlen.

Roemer vindt het onbestaanbaar dat het jaarlijkse Oerolfestival op Terschelling in heel het land een begrip is, terwijl het grotere Cultura Nova veel minder bekend is.

Verbazing
De SP-burgemeester noemt zijn eerste kennismaking met het festival 'briljant'. "Ik val van de ene verbazing in de andere", aldus Roemer. "Aan de andere kant ben ik ook verbaasd dat Cultura Nova in de rest van het land nauwelijks bekend is."

Dat komt volgens de burgervader omdat naar zijn idee mensen uit de Randstad moeite hebben de uithoeken van het land te bezoeken. "Dat verander je niet met Calimerogedrag," hield de burgemeester de aanwezige ondernemers voor. Op een slimme manier de regio op de kaart zetten is wat hem betreft het antwoord.

Eindhoven
"Einhoven staat momenteel volop in de belangstelling. Dat heeft die stad niet bereikt door te mopperen of Calimerogedrag te vertonen, maar door nog duidelijker te laten zien wat ze te bieden hebben."

Cultura Nova TV
Roemer zei tijdens het Cultura Nova elke dag L1 te kijken. "Wat ik overdag soms in Heerlen moet missen, zie ik 's avonds in Cultura Nova TV. Dat doen ze erg goed", aldus de burgemeester.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen