Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester: 'Cultura Nova verdient landelijke bekendheid'

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 12:15

Theaterfestival Cultura Nova in Heerlen verdient landelijke bekendheid.

Dat zei burgemeester Emile Roemer donderdagochtend tijdens een bijeenkomst van Limburgse ondernemers op het festivalterrein in Heerlen.

Roemer vindt het onbestaanbaar dat het jaarlijkse Oerolfestival op Terschelling in heel het land een begrip is, terwijl het grotere Cultura Nova veel minder bekend is.

Verbazing
De SP-burgemeester noemt zijn eerste kennismaking met het festival 'briljant'. "Ik val van de ene verbazing in de andere", aldus Roemer. "Aan de andere kant ben ik ook verbaasd dat Cultura Nova in de rest van het land nauwelijks bekend is."

Dat komt volgens de burgervader omdat naar zijn idee mensen uit de Randstad moeite hebben de uithoeken van het land te bezoeken. "Dat verander je niet met Calimerogedrag," hield de burgemeester de aanwezige ondernemers voor. Op een slimme manier de regio op de kaart zetten is wat hem betreft het antwoord.

Eindhoven
"Einhoven staat momenteel volop in de belangstelling. Dat heeft die stad niet bereikt door te mopperen of Calimerogedrag te vertonen, maar door nog duidelijker te laten zien wat ze te bieden hebben."

Cultura Nova TV
Roemer zei tijdens het Cultura Nova elke dag L1 te kijken. "Wat ik overdag soms in Heerlen moet missen, zie ik 's avonds in Cultura Nova TV. Dat doen ze erg goed", aldus de burgemeester.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen