Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Cox: Fortuna-FC Utrecht gaat door

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 22:37

De thuiswedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC Utrecht, die voor aanstaande zaterdag op de rol staat, gaat ondanks de afwezigheid van politieagenten gewoon door.

Burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen nam woensdagavond dat besluit na langdurig overleg met meerdere partijen.

Lees ook: Cox hakt woensdagavond knoop over Fortuna-duel door

Veiligheid voorop
"Vanavond heb ik de conclusie kunnen trekken dat alle inspanningen die verricht zijn het gewenste resultaat hebben opgeleverd, waarbij de veiligheid van de bezoekers van de wedstrijd voorop staat. Het is om die reden dat ik ingestemd heb met het doorgaan van de wedstrijd aankomende zaterdag", zo zegt Cox in een brief.

Hekken
Cox heeft bij het bestuur van Fortuna aangedrongen om enkele maatregelen te nemen om de wedstrijd door te kunnen laten gaan. Zo worden er extra beveiligingsfunctionarissen ingezet en worden er hekken geplaatst. Daarnaast werd al een parkeerplaats bij het stadion verhard.

Cao
Politievakbonden hebben agenten aangespoord te protesteren tegen het uitblijven van een in hun ogen goede cao. Ze roepen de ingeroosterde agenten op om tijdens de wedstrijd naar een cao-bijeenkomst in te komen, in de buurt van het stadion in Sittard. De politievakbond ACP liet daarnaast expliciet weten voet bij stuk te houden.

Lees ook: Politie zet door: wedstrijd Fortuna serieus in gevaar

Bekogeld
Ook is er bij de politie onvrede over de ongeregeldheden die plaatsvonden bij het duel Fortuna-PSV, twee weken geleden. Daar bekogelden voetbalaanhangers na de wedstrijd politieagenten. Ze werden onder meer met bouwmaterialen belaagd. Die bouwmaterialen zouden nu, voor zover mogelijk, zijn weggehaald.

Begrip
De burgemeester zei woensdagmiddag wel begrip voor de actie van de agenten te hebben. "Een goede cao is voor iedereen belangrijk, ook voor de politie. Maar ik heb ook rekening te houden met Fortuna en andere belanghebbenden."

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen