Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester: Communicatie rond gaslek Chemelot kon beter

Geplaatst opzondag 4 augustus 2019 - 17:53

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen heeft de nodige verbeterpunten gesignaleerd naar aanleiding van de communicatie rond het gaslek zaterdag bij chemisch bedrijventerrein Chemelot in Geleen.

In een fabriek van OCI-Nitrogen ontsnapten kort voor het middaguur een hoeveelheid salpeterzuur en een wolk stikstofoxide (NOx).

Lees ook: Giftige stof vrijgekomen op Chemelot, wolk richting Beek

Informatie te laat
Over de berichtgeving van de hulpdiensten was het nodige te doen. Zo werden omwonenden in een NL-Alert verwezen naar L1-teletekstpagina 112 voor meer informatie. Dit is een speciale teletekstpagina die beheerd wordt door de Veiligheidsregio. De hulpdiensten hadden de pagina op het moment van het NL-Alert echter nog niet voorzien van enige informatie. "Hier valt nog minuten tijdwinst te boeken", concludeert Cox.

Gebiedsafbakening
Daarnaast gingen de sirenes af in een groter gebied rond Chemelot dan achteraf nodig bleek. "De gemeentegrenzen lopen niet parallel met de telefoonmasten. En dus kregen bijvoorbeeld ook mensen een NL-Alert die eigenlijk buiten het gebied vielen. In eerste instantie hebben we een brede alarmering ingezet. Maar als later blijkt dat bepaalde gebieden toch risicovrij zijn, moeten we dit sneller kunnen doorgeven aan de mensen die daar wonen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen