Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Clermonts mag langer door, maar hoe lang nog?

Geplaatst opdonderdag 17 september 2020 - 22:31

Mirjam Clermonts-Aretz, burgemeester van Meerssen, mag worden herbenoemd als het aan de raad ligt. Vraag is alleen: hoe lang blijft ze nog in ambt nu de gemeente is verwikkeld in een herindeling of samenwerking met Maastricht?

Opmerkelijk, net op de dag dat de wethouders van Meerssen aankondigen dat ze hun ontslag nog even uitstellen om de toekomst van de gemeente af te ronden, besloot de gemeenteraad donderdagavond om burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz aan te bevelen voor een herbenoeming.

Lees ook: Wethouders Meerssen stellen hun ontslag nog even uit

Volgens het positieve advies van de Vertrouwenscommissie heeft Clermonts-Aretz in de afgelopen periode bewezen dat zij haar 'mannetje' staat als burgemeester. "Ook in moeilijke tijden. Tevens is ze een echte burgermoeder. Ze staat iedereen te woord die hier behoefte aan heeft en is bij veel activiteiten in de gemeente present."

Ambtstermijn
De burgemeester combineert 'krachtig en energiek leiderschap met haar charmante wijze en humor'. Ze weet te enthousiasmeren, verbinden en het is prettig om met haar samen te werken. Er zijn geen belemmeringen om de burgemeester aan te bevelen voor een nieuwe ambtstermijn. Daarbij lijkt de penibele toestand van de gemeente Meerssen uit het oog verloren.

Het zou zomaar kunnen dat de herbenoeming van Clermonts-Aretz wordt ingehaald door een gemeentelijke herindeling of samenwerking met grote buur Maastricht. De financiële situatie van Meerssen is zeer nijpend en de route van de herbenoeming, via de gouverneur en de minister van Binnenlandse Zaken, zal nog enige tijd vergen. Een besluit tot herbenoeming zal vóór het einde van de ambtstermijn van de burgemeester (1 maart 2021) vallen. Vraag is of dat besluit dan nog geldt voor een zelfstandige gemeente Meerssen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen