Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Brunssum vreest ruzie en chaos bij extra raad

Geplaatst opvrijdag 24 november 2017 - 5:44

Burgemeester Luc Winants van Brunssum hoopt dat de gemeenteraad het eens kan worden of een extra raadsvergadering besloten of openbaar moet worden.

Anders vreest hij dat de vergadering zal uitlopen op chaos en ruziënde raadsleden.

Jo Palmen
De raadsvergadering staat voor komende woensdag op de agenda. Het gaat dan over het integriteitsonderzoek dat is gedaan naar wethouder Jo Palmen. Eigenlijk had de raad eerst dat onderzoek moeten afwachten voordat ze hem benoemde tot wethouder.

Lees ook: 'Jo Palmen groot risico voor Brunssum'

Risico
De uitkomst van dat onderzoek is dat Palmen als wethouder een groot risico is voor de gemeente Brunssum. De coalitiepartijen die achter Palmen staan willen dat de raadsvergadering besloten is, omdat daar 'delicate zaken' besproken worden. Maar de oppositie wil een openbare vergadering.

Vooroverleg
Burgemeester Winants vindt dat de politici voorafgaand aan de vergadering tot overeenstemming moeten komen. Zaterdag is er een bijeenkomst belegd door de verschillende partijen om tot een compromis te komen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen