Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Brunssum vreest ruzie en chaos bij extra raad

Geplaatst opvrijdag 24 november 2017 - 5:44

Burgemeester Luc Winants van Brunssum hoopt dat de gemeenteraad het eens kan worden of een extra raadsvergadering besloten of openbaar moet worden.

Anders vreest hij dat de vergadering zal uitlopen op chaos en ruziënde raadsleden.

Jo Palmen
De raadsvergadering staat voor komende woensdag op de agenda. Het gaat dan over het integriteitsonderzoek dat is gedaan naar wethouder Jo Palmen. Eigenlijk had de raad eerst dat onderzoek moeten afwachten voordat ze hem benoemde tot wethouder.

Lees ook: 'Jo Palmen groot risico voor Brunssum'

Risico
De uitkomst van dat onderzoek is dat Palmen als wethouder een groot risico is voor de gemeente Brunssum. De coalitiepartijen die achter Palmen staan willen dat de raadsvergadering besloten is, omdat daar 'delicate zaken' besproken worden. Maar de oppositie wil een openbare vergadering.

Vooroverleg
Burgemeester Winants vindt dat de politici voorafgaand aan de vergadering tot overeenstemming moeten komen. Zaterdag is er een bijeenkomst belegd door de verschillende partijen om tot een compromis te komen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen