Overslaan en naar de inhoud gaan

'Burgemeester Brunssum overtreedt Gemeentewet'

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 6:56

De Brunssumse burgemeester Luc Winants heeft de Gemeentewet overtreden.

Dat stelt bestuurspartij lijst Borger.

Wet
Winants vroeg de gemeenteraad geen toestemming om langer buiten de gemeente te wonen en dubbele woonlasten te declareren, zoals wettelijk voorgeschreven. Winants erkent dat vragen van fractieleider Rob Dautzenberg fout zijn beantwoord.

Niets onoorbaars
Daarin is sprake van een raadsbesluit over de kwestie, terwijl dat besluit door het college is genomen. De raad is wel ingelicht via het presidium, het vertrouwelijk beraad van fractievoorzitters. Ook de provincie is geïnformeerd. Die heeft volgens
Winants gesteld dat er niets onoorbaars is gebeurd.

Overtreding
Volgens Winants heeft hij daarmee wel in de geest van de wet gehandeld. De overige fracties verbinden geen gevolgen aan de fout, al vindt het Progressief Akkoord (PAK) wel dat Winants de raad eerder en beter had moeten informeren. Dautzenberg neemt geen genoegen met de antwoorden, maar moet erkennen dat op de ‘overtreding’ geen sanctie staat.

Maastricht
Winants
is begin 2013 geïnstalleerd als burgemeester. Officieel zou hij binnen drie maanden uit Maastricht naar Brunssum moeten verhuizen. Dat was mede vanwege de slechte woningmarkt onhaalbaar.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Programma Brunssumse partij blijkt knip- en plakwerkje
Aangifte tegen Brunssums raadslid Jo Palmen na belediging
OM wil 300 euro boete voor scheldend raadslid Brunssum
Aanvaring burgemeester Brunssum over plek noodopvang
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen