Overslaan en naar de inhoud gaan

'Burgemeester Brunssum overtreedt Gemeentewet'

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 6:56

De Brunssumse burgemeester Luc Winants heeft de Gemeentewet overtreden.

Dat stelt bestuurspartij lijst Borger.

Wet
Winants vroeg de gemeenteraad geen toestemming om langer buiten de gemeente te wonen en dubbele woonlasten te declareren, zoals wettelijk voorgeschreven. Winants erkent dat vragen van fractieleider Rob Dautzenberg fout zijn beantwoord.

Niets onoorbaars
Daarin is sprake van een raadsbesluit over de kwestie, terwijl dat besluit door het college is genomen. De raad is wel ingelicht via het presidium, het vertrouwelijk beraad van fractievoorzitters. Ook de provincie is geïnformeerd. Die heeft volgens
Winants gesteld dat er niets onoorbaars is gebeurd.

Overtreding
Volgens Winants heeft hij daarmee wel in de geest van de wet gehandeld. De overige fracties verbinden geen gevolgen aan de fout, al vindt het Progressief Akkoord (PAK) wel dat Winants de raad eerder en beter had moeten informeren. Dautzenberg neemt geen genoegen met de antwoorden, maar moet erkennen dat op de ‘overtreding’ geen sanctie staat.

Maastricht
Winants
is begin 2013 geïnstalleerd als burgemeester. Officieel zou hij binnen drie maanden uit Maastricht naar Brunssum moeten verhuizen. Dat was mede vanwege de slechte woningmarkt onhaalbaar.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Programma Brunssumse partij blijkt knip- en plakwerkje
Aangifte tegen Brunssums raadslid Jo Palmen na belediging
OM wil 300 euro boete voor scheldend raadslid Brunssum
Aanvaring burgemeester Brunssum over plek noodopvang
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen