Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester belt met burgers: 'Contact juist nu belangrijk'

Geplaatst opwoensdag 1 april 2020 - 21:48

Wie in de gemeente Gulpen-Wittem met prangende vragen over het coronavirus zit, kan die donderdag stellen aan de burgemeester.

Tussen 11:00 uur en 12:00 uur zal burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens vragen van mensen die de gemeente bellen beantwoorden.

Contact belangrijk
De burgemeester legt uit dat zij begrijpt dat burgers bezorgd zijn over de coronacrisis en de gevolgen daarvan. Daarom wil zij een luisterend oor bieden. "Juist in een periode die onzekerheid met zich meebrengt is het belangrijk dat we toch contact houden met elkaar", zegt ze in gesprek met L1. "Omdat we op elkaar moeten letten, en voor elkaar moeten zorgen. Ik heb als burgemeester oog voor het welzijn van inwoners van Gulpen-Wittem. Ik ben benieuwd wat inwoners van Gulpen-Wittem bezighoudt en wil graag weten hoe het met ze gaat."

Andere manieren
Een beluurtje is een van de oplossingen, aldus Ramaekers-Rutjens. "Nu bijeenkomsten niet zijn toegestaan en sociale contacten vermeden moeten worden, zoek ik andere manieren. Onder andere via het telefoonuurtje kan dat op afstand.” De vragen van mensen die bellen wanneer de burgemeester met een andere beller in gesprek is, worden genoteerd.

Burgermoeder
Er zijn geen spelregels over onderwerpen, zolang ze maar met het coronavirus te maken hebben. De burgemeester probeert zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. "Er wordt door verschillende partijen al veel gecommuniceerd over het coronavirus. Ik kan inwoners wellicht de weg naar informatie wijzen. Daarnaast bied ik als burgermoeder vooral een luisterend oor."

In schoenen van telefonistes
De carrièreswitch van eerste burger naar telefoniste is een tijdelijke, maar Ramaekers-Rutjens heeft er zin in. "Ik voer liever fysiek een gesprek", erkent ze, "maar dat gaat nu even niet. Gelukkig zijn er in dit tijdperk nog veel meer alternatieven om contact te onderhouden met elkaar. Het feit dat ik morgen voor een uur in de schoenen van een van onze telefonistes kan stappen, zie ik als een mooie mogelijkheid om met inwoners te spreken.”

De burgemeester is bereikbaar via het reguliere telefoonnummer van de gemeente.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen