Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Beesel licht plannen opvang vluchtelingen toe

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2015 - 9:05

Burgemeester Petra Dassen van Beesel licht tijdens een bewonersbijeenkomst woensdagavond toe wat de gemeente van plan is bij de opvang van de 200 vluchtelingen.

Inwoners kunnen hun vragen en zorgen kenbaar maken. De vluchtelingen worden vanaf vrijdag tijdelijk in sporthal De Schans in Reuver opgevangen.

Volgende stop
De asielzoekers zullen 72 uur in Reuver blijven. Volgende week maandag vertrekken ze weer. Volgens een woordvoerder is de gemeente Beesel een volgende stop voor veel vluchtelingen die dinsdag in de sporthal van Swalmen zijn ondergebracht.

Begrip
Burgemeester Dassen begrijpt dat de vluchtelingen moeten verhuizen vanuit het naburige Swalmen. Ze vindt het niet verstandig om een sporthal te lang uit de roulatie te halen. Dat is beter voor het draagvlak onder de bevolking denkt Dassen.

'Geen dwang'
De burgemeester zegt dat de gemeente geen dwang van Rijk of provincie voelt om vluchtelingen op te vangen. "Wij voelen dit als onze menselijk plicht", aldus
Dassen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hand slachtoffertje kermisdrama Reuver gered
Dönercaravan gestolen: 'Zonder wagen kan ik niks meer'
'Geen risico op schurft bij vluchtelingenopvang Reuver'
Schurftuitbraak in noodopvang Reuver
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen