Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Beek ziet af van rol bij stichting

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 21:01

Burgemeester Christine van Basten-Boddin van Beek heeft zelf besloten om geen deel uit te maken van het comité van aanbeveling van de stichting Samen sterk tegen Kanker.

Dat blijkt uit een persbericht van de gemeente.

Verwevenheid
Van Basten heeft er volgens de gemeente zelf voor gekozen hebben hiervan af te zien, omdat er blijkbaar een te sterke verwevenheid van de lokale partij Sociaal Belang Beek (SBB) met dit initiatief is. En dat past niet bij haar rol als burgemeester.

Vervelend
"Ik vind het vooral vervelend voor de stichting maar ook voor de burgemeester, wij weten dat zij de stichting een warm hart toedraagt", zeggen Samen sterk voor Kanker-voorzitter Dianne Schraven en haar man, Mathieu Schraven, tevens fractieleider van de betrokken politieke partij SBB. Het echtpaar liet eerder deze week weten dat Van Basten hun had laten weten teruggefloten te zijn door de wethouders en griffier. "We gaan proberen het voorval in de raadsvergadering te bespreken. Wij willen de SBB uitingen verwijderen maar een aantal van onze leden blijft zich wel inzetten voor de stichting. We hopen zo de burgemeester binnenboord te houden", zegt fractieleider Schraven.

Lees ook: Wethouders en griffier Beek fluiten burgemeester terug

Geen probleem
"In 2019 was onze betrokkenheid geen probleem maar nu in de aanloop naar de verkiezingen opeens wel, dat is een politiek spel van het college", aldus Schraven. "Ik ben er heel verdrietig om dat wij met onze goede bedoelingen in een hokje worden geduwd omdat er mensen zijn die menen hier een politiek spel van te maken en dat over de rug van mensen die vechten tegen kanker", liet voorzitter Dianne Schraven nog weten na de eerste berichtgeving over gang van zaken rond het comité van aanbeveling.

Geld inzamelen
Schraven is zelf voormalig kankerpatiënt en probeert met haar stichting geld op te halen voor het onderzoek Natural Killercells van het Kankeronderzoekfonds Limburg. Volgend jaar organiseert de stichting het, dit jaar uitgestelde, evenement Stappen voor Kanker op sportlandgoed De Haamen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen