Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester-bedreiger nog niet gevonden: getuigen gezocht

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 17:09

De politie is nog altijd druk met het onderzoek naar de ernstige bedreiging van de burgemeester van Voerendaal. Het landelijke tv-programma Opsporing Verzocht wordt nu ingezet in de zoektocht naar de dader.

Komende dinsdagavond is in het opsporingsprogramma een reconstructie te zien van de zaak. Eerder werd er al een sms-bom verstuurd naar 4500 mensen in de omgeving.

Nieuwe getuigenoproep
"We doen nu wederom een getuigenoproep", zegt politiewoordvoerder Yolanda Dols. Het lijkt erop dat de politie dringend meer informatie nodig heeft om de zaak richting een oplossing te brengen. "De informatie die we tot nu kregen, heeft ons wel geholpen, maar het onderzoek loopt nog steeds", reageert Dols.

Lees ook: Duizenden sms'jes verstuurd in zaak bedreiging burgemeester

Bivakmuts
Burgemeester Wil Houben kreeg in februari een wapen op zich gericht op de Retersbekerweg in Klimmen. Hij reed daar op een sneeuwachtige ochtend toen hij ineens staande werd gehouden door een man met een bivakmuts. Toen hij merkte dat de man een wapen trok, reed de burgervader snel weg.

De bedreiging past in een reeks incidenten in Voerendaal, met name nadat de gemeente hard ingreep bij woonwagenkampen. Eerder ging de auto van een wethouder in vlammen op en werd een bijeenkomst op het gemeentehuis afgelast vanwege dreigementen.

Lees ook: Gepantserde auto en bewapende beveiligers voor burgervader

Woonwagenkampen
Hoewel de burgervader zelf vaker heeft gehint op een link met het conflict met de woonwagenbewoners, is dat door politie en justitie nog nooit bevestigd. Toch zijn voor de uitzending van het opsporingsprogramma bij L1 beelden opgevraagd van meerdere acties op twee woonwagenkampen in Voerendaal en Klimmen.

"Wij houden nog altijd alle opties open", reageert de politiewoordvoerder daarop. "We zullen in de uitzending alle zaken nog eens op een rijtje zetten." Meer informatie over eventuele ontwikkelingen in het onderzoek wil ze niet kwijt.

Zwaarbewapende beveiligers
Burgemeester Houben reed na de bedreiging een tijd rond in een gepantserde auto met zwaarbewapende beveiligers aan boord. Ook zijn huis en dat van enkele ambtenaren werd extra beveiligd.

Lees ook: Collega's geschokt door bedreiging burgemeester Voerendaal

De dreigementen leidden tot een storm aan reacties van andere burgemeesters. Het werd door gouverneur Theo Bovens de ergste bedreiging ooit van een burgemeester genoemd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb je een speciale dag voor de boeg?

Staat er iets spannend te gebeuren? Of ben je gewoon jarig? Of wil je iemand anders een hart onder de riem steken?

Schakel dan de L1 ochtendshow van L1 Radio in voor 'het geluid van je dag.' Maarten en Tim zoeken de perfecte muziek bij jouw verhaal en laten je stralen op de radio!

Geef je op voor het Het geluid van je Dag!

Meest gelezen