Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester-bedreiger nog niet gevonden: getuigen gezocht

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 17:09

De politie is nog altijd druk met het onderzoek naar de ernstige bedreiging van de burgemeester van Voerendaal. Het landelijke tv-programma Opsporing Verzocht wordt nu ingezet in de zoektocht naar de dader.

Komende dinsdagavond is in het opsporingsprogramma een reconstructie te zien van de zaak. Eerder werd er al een sms-bom verstuurd naar 4500 mensen in de omgeving.

Nieuwe getuigenoproep
"We doen nu wederom een getuigenoproep", zegt politiewoordvoerder Yolanda Dols. Het lijkt erop dat de politie dringend meer informatie nodig heeft om de zaak richting een oplossing te brengen. "De informatie die we tot nu kregen, heeft ons wel geholpen, maar het onderzoek loopt nog steeds", reageert Dols.

Lees ook: Duizenden sms'jes verstuurd in zaak bedreiging burgemeester

Bivakmuts
Burgemeester Wil Houben kreeg in februari een wapen op zich gericht op de Retersbekerweg in Klimmen. Hij reed daar op een sneeuwachtige ochtend toen hij ineens staande werd gehouden door een man met een bivakmuts. Toen hij merkte dat de man een wapen trok, reed de burgervader snel weg.

De bedreiging past in een reeks incidenten in Voerendaal, met name nadat de gemeente hard ingreep bij woonwagenkampen. Eerder ging de auto van een wethouder in vlammen op en werd een bijeenkomst op het gemeentehuis afgelast vanwege dreigementen.

Lees ook: Gepantserde auto en bewapende beveiligers voor burgervader

Woonwagenkampen
Hoewel de burgervader zelf vaker heeft gehint op een link met het conflict met de woonwagenbewoners, is dat door politie en justitie nog nooit bevestigd. Toch zijn voor de uitzending van het opsporingsprogramma bij L1 beelden opgevraagd van meerdere acties op twee woonwagenkampen in Voerendaal en Klimmen.

"Wij houden nog altijd alle opties open", reageert de politiewoordvoerder daarop. "We zullen in de uitzending alle zaken nog eens op een rijtje zetten." Meer informatie over eventuele ontwikkelingen in het onderzoek wil ze niet kwijt.

Zwaarbewapende beveiligers
Burgemeester Houben reed na de bedreiging een tijd rond in een gepantserde auto met zwaarbewapende beveiligers aan boord. Ook zijn huis en dat van enkele ambtenaren werd extra beveiligd.

Lees ook: Collega's geschokt door bedreiging burgemeester Voerendaal

De dreigementen leidden tot een storm aan reacties van andere burgemeesters. Het werd door gouverneur Theo Bovens de ergste bedreiging ooit van een burgemeester genoemd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen