Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester-bedreiger nog niet gevonden: getuigen gezocht

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 17:09

De politie is nog altijd druk met het onderzoek naar de ernstige bedreiging van de burgemeester van Voerendaal. Het landelijke tv-programma Opsporing Verzocht wordt nu ingezet in de zoektocht naar de dader.

Komende dinsdagavond is in het opsporingsprogramma een reconstructie te zien van de zaak. Eerder werd er al een sms-bom verstuurd naar 4500 mensen in de omgeving.

Nieuwe getuigenoproep
"We doen nu wederom een getuigenoproep", zegt politiewoordvoerder Yolanda Dols. Het lijkt erop dat de politie dringend meer informatie nodig heeft om de zaak richting een oplossing te brengen. "De informatie die we tot nu kregen, heeft ons wel geholpen, maar het onderzoek loopt nog steeds", reageert Dols.

Lees ook: Duizenden sms'jes verstuurd in zaak bedreiging burgemeester

Bivakmuts
Burgemeester Wil Houben kreeg in februari een wapen op zich gericht op de Retersbekerweg in Klimmen. Hij reed daar op een sneeuwachtige ochtend toen hij ineens staande werd gehouden door een man met een bivakmuts. Toen hij merkte dat de man een wapen trok, reed de burgervader snel weg.

De bedreiging past in een reeks incidenten in Voerendaal, met name nadat de gemeente hard ingreep bij woonwagenkampen. Eerder ging de auto van een wethouder in vlammen op en werd een bijeenkomst op het gemeentehuis afgelast vanwege dreigementen.

Lees ook: Gepantserde auto en bewapende beveiligers voor burgervader

Woonwagenkampen
Hoewel de burgervader zelf vaker heeft gehint op een link met het conflict met de woonwagenbewoners, is dat door politie en justitie nog nooit bevestigd. Toch zijn voor de uitzending van het opsporingsprogramma bij L1 beelden opgevraagd van meerdere acties op twee woonwagenkampen in Voerendaal en Klimmen.

"Wij houden nog altijd alle opties open", reageert de politiewoordvoerder daarop. "We zullen in de uitzending alle zaken nog eens op een rijtje zetten." Meer informatie over eventuele ontwikkelingen in het onderzoek wil ze niet kwijt.

Zwaarbewapende beveiligers
Burgemeester Houben reed na de bedreiging een tijd rond in een gepantserde auto met zwaarbewapende beveiligers aan boord. Ook zijn huis en dat van enkele ambtenaren werd extra beveiligd.

Lees ook: Collega's geschokt door bedreiging burgemeester Voerendaal

De dreigementen leidden tot een storm aan reacties van andere burgemeesters. Het werd door gouverneur Theo Bovens de ergste bedreiging ooit van een burgemeester genoemd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen