Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Burgemeester-bedreiger nog niet gevonden: getuigen gezocht

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 17:09

De politie is nog altijd druk met het onderzoek naar de ernstige bedreiging van de burgemeester van Voerendaal. Het landelijke tv-programma Opsporing Verzocht wordt nu ingezet in de zoektocht naar de dader.

Komende dinsdagavond is in het opsporingsprogramma een reconstructie te zien van de zaak. Eerder werd er al een sms-bom verstuurd naar 4500 mensen in de omgeving.

Nieuwe getuigenoproep
"We doen nu wederom een getuigenoproep", zegt politiewoordvoerder Yolanda Dols. Het lijkt erop dat de politie dringend meer informatie nodig heeft om de zaak richting een oplossing te brengen. "De informatie die we tot nu kregen, heeft ons wel geholpen, maar het onderzoek loopt nog steeds", reageert Dols.

Lees ook: Duizenden sms'jes verstuurd in zaak bedreiging burgemeester

Bivakmuts
Burgemeester Wil Houben kreeg in februari een wapen op zich gericht op de Retersbekerweg in Klimmen. Hij reed daar op een sneeuwachtige ochtend toen hij ineens staande werd gehouden door een man met een bivakmuts. Toen hij merkte dat de man een wapen trok, reed de burgervader snel weg.

De bedreiging past in een reeks incidenten in Voerendaal, met name nadat de gemeente hard ingreep bij woonwagenkampen. Eerder ging de auto van een wethouder in vlammen op en werd een bijeenkomst op het gemeentehuis afgelast vanwege dreigementen.

Lees ook: Gepantserde auto en bewapende beveiligers voor burgervader

Woonwagenkampen
Hoewel de burgervader zelf vaker heeft gehint op een link met het conflict met de woonwagenbewoners, is dat door politie en justitie nog nooit bevestigd. Toch zijn voor de uitzending van het opsporingsprogramma bij L1 beelden opgevraagd van meerdere acties op twee woonwagenkampen in Voerendaal en Klimmen.

"Wij houden nog altijd alle opties open", reageert de politiewoordvoerder daarop. "We zullen in de uitzending alle zaken nog eens op een rijtje zetten." Meer informatie over eventuele ontwikkelingen in het onderzoek wil ze niet kwijt.

Zwaarbewapende beveiligers
Burgemeester Houben reed na de bedreiging een tijd rond in een gepantserde auto met zwaarbewapende beveiligers aan boord. Ook zijn huis en dat van enkele ambtenaren werd extra beveiligd.

Lees ook: Collega's geschokt door bedreiging burgemeester Voerendaal

De dreigementen leidden tot een storm aan reacties van andere burgemeesters. Het werd door gouverneur Theo Bovens de ergste bedreiging ooit van een burgemeester genoemd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen