Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester aangeslagen door evacuatie dementerenden

Geplaatst opdinsdag 14 april 2020 - 17:04

Burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar vindt het verschrikkelijk dat de dementerende bewoners van het fonkelnieuwe woonzorgcentrum Mookerhof noodgedwongen zijn overgebracht naar een ander centrum.

Alle 22 bewoners zijn in het Paasweekeinde elders ondergebracht, omdat 25 van de 36 zorgmedewerkers ziek zijn. De Gelderlander meldde maandagavond dat deze personeelsleden thuiszitten, omdat zij coronaverschijnselen hebben of besmet zijn met het virus.

Verpleegafdelingen
De zorg in het pas twee maanden oude complex in Mook is in handen van de ZZG Zorggroep uit het Gelderse Groesbeek. Gradisen zegt dat hij er vrijdag van op de hoogte is gebracht dat de dementerende bewoners overgebracht zouden worden naar verpleegafdelingen elders.

Contact is belangrijk
"Ik heb te doen met de dementerende bewoners en hun familieleden, ook omdat zij geen contact met elkaar kunnen hebben. Juist voor dementerenden is dat contact heel belangrijk", reageert de burgemeester geëmotioneerd. Fysiek contact is niet mogelijk, vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Vervangen
De ZZG-Zorggroep heeft geprobeerd om de zieke personeelsleden te vervangen door flexwerkers en zzp’ers in de zorg, maar dat is niet gelukt. Daarom zijn de bewoners overgebracht naar een ander centrum.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen