Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester: '700 gezinnen Valkenburg ontheemd'

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 7:59

De gemeente Valkenburg zoekt tijdelijke woonruimte voor zo'n 700 gezinnen, die door de wateroverlast van vorige week nog niet terug naar huis kunnen.

De ontheemden zaten de afgelopen dagen in hotels, maar nu wordt er gezocht naar vervangend verblijf.

Vocht en stank
"Zo'n hotel is hooguit goed voor een paar dagen", zegt burgemeester Daan Prevoo in de Nieuwsshow op L1 Radio. "In veel huizen is nog geen stroom, is het vochtig en stinkt het. Mensen moeten een rustige plek hebben om rustig na te denken en te beginnen met de wederopbouw."

Hartverwarmend
Valkenburg plaatste dinsdag een oproep voor mensen die plek hebben beschikbaar hebben, waarop uit heel Nederland zo'n 50 reacties binnenkwamen. "Dat is natuurlijk hartverwarmend, maar we hebben natuurlijk het liefst vervangende woonruimte in de eigen omgeving. Dat kan bijvoorbeeld een vakantieverblijf zijn of een bovenwoning."

Lees ook: Veel respons op Valkenburgse oproep voor tijdelijk onderdak

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen