Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester: '700 gezinnen Valkenburg ontheemd'

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 7:59

De gemeente Valkenburg zoekt tijdelijke woonruimte voor zo'n 700 gezinnen, die door de wateroverlast van vorige week nog niet terug naar huis kunnen.

De ontheemden zaten de afgelopen dagen in hotels, maar nu wordt er gezocht naar vervangend verblijf.

Vocht en stank
"Zo'n hotel is hooguit goed voor een paar dagen", zegt burgemeester Daan Prevoo in de Nieuwsshow op L1 Radio. "In veel huizen is nog geen stroom, is het vochtig en stinkt het. Mensen moeten een rustige plek hebben om rustig na te denken en te beginnen met de wederopbouw."

Hartverwarmend
Valkenburg plaatste dinsdag een oproep voor mensen die plek hebben beschikbaar hebben, waarop uit heel Nederland zo'n 50 reacties binnenkwamen. "Dat is natuurlijk hartverwarmend, maar we hebben natuurlijk het liefst vervangende woonruimte in de eigen omgeving. Dat kan bijvoorbeeld een vakantieverblijf zijn of een bovenwoning."

Lees ook: Veel respons op Valkenburgse oproep voor tijdelijk onderdak

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen