Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Buren verwarde man Velden terug naar huis

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 17:08

De buren van de man die woensdag in Velden zijn eigen huis dreigde op te blazen zijn weer thuis.

De omwonenden van het huis aan de Jan Verschurensingel hebben tot donderdagmiddag moeten wachten, omdat eerst nog met speurhonden in het huis werd gezocht naar mogelijke explosieven.

Arrestatieteam
De verwarde man belde woensdag met de politie, en dreigde zijn huis op te blazen. Een aantal woningen in de buurt werd daarop ontruimd. Ook toen de man door een arrestatieteam was meegenomen mochten de buren voor de zekerheid nog niet terug naar huis.

Relatie
Volgens de politie was de man dronken toen hij met zijn dreigement kwam. Aanleiding voor de actie was volgens de politie 'van persoonlijke aard'. Omwonenden weten te vertellen dat de man door een verbroken relatie de weg kwijt is. In maart vorig jaar veroorzaakte de Veldenaar eerder problemen. Toen zwaaide hij met een pistool, en dreigde hij zichzelf iets aan te doen.

Bij de gemeente Venlo was de man sindsdien in beeld, al vond die het na overleg met zorginstanties niet nodig de man over te brengen naar een beschermde omgeving.

Lees ook: Motief dreiging Velden 'in persoonlijke sfeer'

De man wordt vrijdag voorgeleid. Tot die tijd zit hij nog in hechtenis.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen