Overslaan en naar de inhoud gaan

Bureau Jeugdzorg verwacht toename kindermishandeling

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2020 - 18:47

Bureau Jeugdzorg denkt dat in probleemgezinnen waarvan de kinderen nu vanwege de coronacrisis thuis zitten, de kans op kindermishandeling groter wordt.

"De spanning neemt toe en irritaties lopen op", zegt Ine Eussen van Bureau Jeugdzorg donderdag in het L1-programma Avondgasten.

Zware belasting
"Die ouders zijn in normale omstandigheden al overvraagd en hebben beperkte oplossingsvaardigheden. Als de kinderen de hele dag thuis zijn, is dat een zware belasting." Daarbij zal volgens Eussen pessimisme over de toekomst ook een rol spelen. Deze crisis heeft tenslotte forse economische gevolgen. Zeker mensen die het minder breed hebben, zullen zich daar zorgen over maken.

Escalatie voorkomen
Ze roept gezinnen op om vooral in contact te blijven met de hulpverleners en aan de bel te trekken, om te voorkomen dat zaken escaleren.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen