Overslaan en naar de inhoud gaan

Bungalows Center Parcs krijgen opknapbeurt

Geplaatst opdonderdag 9 juni 2016 - 11:42

Center Parcs wil zijn vakantieparken een flinke opknapbeurt geven. Het geld dat daarvoor nodig is, zo'n 400 miljoen euro in totaal, wordt bijeen gebracht door de bungalows te verkopen aan particuliere beleggers.

Drie van de negen vakantieparken van Center Parcs liggen in Limburg. Het Heijderbos in Heijen, Het Meerdal en De Limburgse Peel (beide in America).

1,2 miljard
De huisjes van Center Parcs zijn nu eigendom van institutionele investeerders. Die werken mee aan de verkoop, die bij elkaar 1,2 miljard euro moet opleveren. Een derde van dat bedrag is bestemd voor investeringen, de rest gaat naar de huidige eigenaars.

Investering
"We investeren continu in onze parken", zei directeur Mark Haak Wegman van Center Parcs. "Dat willen we versnellen." Omdat de genoemde 400 miljoen euro neerkomt op wel twee derde van de jaaromzet, zijn daarvoor nieuwe geldschieters nodig.

Meer luxe
Stijgende bezettingsgraden bewijzen volgens de topman dat klanten graag blijven komen bij Center Parcs, steeds vaker ook uit het buitenland. Maar ze willen wel meer luxe dan voorheen. "Denk aan een regendouche, een sauna, een kookeiland en een draadloos netwerk om muziek te streamen."

100.000 euro
Bij elkaar zijn zo'n 7000 woningen in Nederland, Belgiƫ en Duitsland beschikbaar voor verkoop. De prijzen zijn afhankelijk van het soort huisje en de locatie, maar beginnen ongeveer bij een ton. Daarop biedt Center Parcs, dat zelf verantwoordelijk blijft voor de exploitatie, een gegarandeerd rendement van 5 procent.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Het Heijderbos - Center Parcs - Heijen
Vele miljoenen voor make-over Limburgse vakantieparken
ANP-377891136
Center Parcs sluit deuren tot begin april vanwege corona
Heijderbos denkt over maatregelen na brandstichting
Center Parcs stopt met gratis welkomstkoffertje na klacht
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen