Overslaan en naar de inhoud gaan

Bundelen van krachten partijen Roerdalen loont

Geplaatst opwoensdag 16 maart 2022 - 23:40

Roerstreek Lokaal! is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Roerdalen. De lokale partij krijgt 30 procent van de stemmen.

Ook groot gejuich bij de PvdA en GroenLinks. De lokale partijen willen samenwerken om meer impact te hebben in de gemeente. Daarom stonden ze samen op één lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ze kunnen rekenen op 13,7 procent van de stemmen.

CDA
Het CDA maakt een duikeling en komt uit op 22,2 procent van de stemmen, terwijl de christendemocraten vier jaar geleden 23,2 procent van de kiezers achter zich kregen.

De opkomst in Roerdalen is 47,9 procent, ten opzichte van 53,3 procent in 2018.

Lees ook: VVD haakt af bij verkiezingen Roerdalen

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen