Duiker Bunde 13 sept 2021

'Lekkende' dijk Julianakanaal Bunde was helemaal niet lek

De paniek in Meerssen en Bunde tijdens het hoogwater in juli was achteraf onnodig. Er was geen sprake van een gat in de dijk bij het Julianakanaal, zoals op vrijdag 16 juli werd gevreesd. Het water kwam uit een afwateringsbuis die iedereen over het hoofd had gezien.

Uitspraak rechtbank, rechter
Bewindvoerder gokt met geld cliënten: 18 maanden cel

De rechtbank in Den Bosch heeft voormalig bewindvoerder Roel D. uit Bunde veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk. Volgens de rechtbank is bewezen dat de man geld heeft gestolen van zijn cliënten om zijn gokverslaving te bekostigen.

Rechtbank gerechtshof Den Bosch
Strafeis: 18 maanden cel voor gokverslaafde bewindvoerder

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk tegen een voormalig bewindvoerder uit Bunde die tonnen zou hebben gestolen van zijn cliënten. Ook eist het OM een beroepsverbod tegen de man.

IMG_9840
Video: Waterschap Limburg ruimt afval op bij de Geul

Waterschap Limburg is woensdag begonnen met het opruimen van restafval en plastic bij de Geul in Bunde. Na een inspectie bleek zich hier het meeste afval te hebben verzameld.

hamburger
Opnieuw waarschuwing voor mogelijk 'vergiftigd' vlees

De Facebookpagina 'Bunde Alert' waarschuwt hondenbezitters in Bunde opnieuw voor mogelijk 'vergiftigd' vlees.

Zandzakken tegen hoogwater in Well (16 jul 2021)
Teruglezen: Spannende uurtjes in Well, bewaking dijken

Het noorden van onze provincie bereidde zich voor op de piek van het hoogwater. In Midden-Limburg haalden ze voorzichtig weer adem en ruimden ze in het zuiden van onze provincie het puin.

ANP-434003811
Gevaar dijkdoorbraak Julianakanaal geweken

Het gevaar van een dijkdoorbraak in het Julianakanaal bij Bunde is geweken. Dat betekent dat bewoners van het ontruimde gebied bij Bunde, Brommelen, Beneden-Geulle en Voulwames weer terug naar huis mogen.

ANP-434005735
Rond middernacht uitsluitsel veiligheid dijk Voulwames

Evacués uit Bunde, Brommelen, Beneden-Geulle en Voulwames mogen vrijdagavond nog niet terug naar huis.

Voulwames Bunde dijkdoorbraak zakken 16 jul 2021
Lek gedicht maar gevaar dijk Voulwames nog niet geweken

Het gat in de dijk van het Julianakanaal is provisorisch gedicht, maar het gevaar voor een dijkdoorbraak in Bunde, Brommelen en Voulwames is nog niet geweken.

Caesar, bronzen beeld van Wil van der Laan (10 jun 2021)
Romeinse keizerbeelden verhuizen van Limburg naar Italië

Deze maand gaan zes bronzen beelden van de Limburgse kunstenaar Wil van der Laan naar de Italiaanse stad Pergola.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten