Overslaan en naar de inhoud gaan

Buma 'vergeet' Limburgse kandidaten PvdA en VVD

Geplaatst opzaterdag 11 maart 2017 - 17:47

CDA-leider Sybrand Buma beweert dat zijn collega-lijsttrekkers niet genoeg Limburgers op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen hebben gezet.

De lijsttrekker van de christendemocraten deed dat zaterdag tijdens het Debat van het Zuiden, georganiseerd door Omroep Brabant en L1.

Geen Limburgers
"Er zijn sommige partijen hier die helemaal geen volksvertegenwoordiger uit Limburg bij de eerste 25 hebben", beweerde Buma. "Dat geldt voor de VVD, dat geldt voor GroenLinks en dat geldt voor de PvdA.
Als je dat gebied gehoord wil hebben, dan hoor je volksvertegenwoordigers uit dat gebied te hebben."

Hennis
De andere lijsttrekkers waren er tijdens het debat snel bij om de CDA'er te corrigeren. Zo wees VVD-lijsttrekker Mark Rutte hem op de nummer twee van de lijst.
"Opmerking voor meneer Buma: Jeanine Hennis komt gewoon uit Limburg", reageerde de premier. Jeanine Hennis, nu nog minister van Defensie, is geboren in Heerlen.

Ploumen
Ook zijn collega Lodewijk Asscher sprak Buma tegen. Bij zijn PvdA staat namelijk eveneens een Limburger hoog op de lijst. Lilianne Ploumen uit Maastricht, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, neemt plek tien in bij regeringspartij.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Debat van het Zuiden: dit vonden ze er zelf van
Deze Limburgers zitten straks in de Tweede Kamer
'Den Haag doet te weinig voor Limburg'
Ploumen moet PvdA helpen aan Limburgse stemmen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen