Overslaan en naar de inhoud gaan

Buma pleit tijdens bezoek aan Limburg voor grensbewaking

Geplaatst opvrijdag 3 februari 2017 - 22:54

CDA-leider Sybrand Buma vindt dat er een moderne grensbewaking moet komen met standaard kentekenregistratie en desnoods zelfs camera's met gezichtsherkenning.

Tijdens een verkiezingsmanifestatie in Kronenberg zei Buma dat van iedere auto die de grens passeert een foto van het nummerbord moet worden gemaakt. Die moeten dan worden gecheckt en opgeslagen.

Criminelen
Volgens Buma is de maatregel niet alleen bedoeld om het terroristen moeilijker te maken om ongemerkt de grens te passeren maar ook om criminele bendes en mensensmokkelaars te achterhalen.

Grensbewaking
De CDA-voorman sprak zijn boodschap in Limburg uit omdat "die provincie leeft van de contacten met Duitsland en België."
Terug naar de tijd met een slagboom op de grens wil Buma niet. Volgens hem zorgt zijn voorstel dan ook voor een grensbewaking die het mogelijk maakt om het verkeer door te laten gaan.

Hij noemt zijn aanpak ook nodig om een nieuwe ongecontroleerde vluchtelingenstroom naar Nederland tegen te gaan.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zesde raadslid Horst aan de Maas stapt op
Geert Wilders weinig populair onder Limburgse boeren
Kijk zaterdag naar Debat van het Zuiden
Politie schrikt van Frans busje in Sevenum
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen