Overslaan en naar de inhoud gaan

Buma pleit tijdens bezoek aan Limburg voor grensbewaking

Geplaatst opvrijdag 3 februari 2017 - 22:54

CDA-leider Sybrand Buma vindt dat er een moderne grensbewaking moet komen met standaard kentekenregistratie en desnoods zelfs camera's met gezichtsherkenning.

Tijdens een verkiezingsmanifestatie in Kronenberg zei Buma dat van iedere auto die de grens passeert een foto van het nummerbord moet worden gemaakt. Die moeten dan worden gecheckt en opgeslagen.

Criminelen
Volgens Buma is de maatregel niet alleen bedoeld om het terroristen moeilijker te maken om ongemerkt de grens te passeren maar ook om criminele bendes en mensensmokkelaars te achterhalen.

Grensbewaking
De CDA-voorman sprak zijn boodschap in Limburg uit omdat "die provincie leeft van de contacten met Duitsland en België."
Terug naar de tijd met een slagboom op de grens wil Buma niet. Volgens hem zorgt zijn voorstel dan ook voor een grensbewaking die het mogelijk maakt om het verkeer door te laten gaan.

Hij noemt zijn aanpak ook nodig om een nieuwe ongecontroleerde vluchtelingenstroom naar Nederland tegen te gaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zesde raadslid Horst aan de Maas stapt op
Kijk zaterdag naar Debat van het Zuiden
Geert Wilders weinig populair onder Limburgse boeren
Politie schrikt van Frans busje in Sevenum
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen