Overslaan en naar de inhoud gaan

Buizenbouwer Sif presenteert solide jaarcijfers

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 10:33

Het Roermondse bedrijf Sif heeft vorig jaar een omzet van 135 miljoen euro gehaald. Dat is 4 procent meer dan in 2016. Toen was de omzet 129 miljoen. De winst daalde in 2017 met 17 procent en kwam uit op 31 miljoen euro.

De fabrikant van stalen funderingspalen voor windmolens op zee kende een wisselvallig jaar. Zo duurde het opstarten van een nieuwe fabriek in Rotterdam langer dan vooraf gepland.

Kwartaalrecord
Het bedrijf verwacht dat dit jaar een moeilijk jaar wordt, omdat de orders achterblijven. Desondanks wist het concern uit Roermond het jaar goed af te sluiten. Zo maakte het bedrijf in het laatste kwartaal van 2017 66 duizend ton stalen
funderingspalen. Dat is een kwartaalrecord.

Windmolenparken
Het bedrijf kan de productie opvoeren, omdat de faciliteit in Rotterdam nu volledig operationeel is. Ook zijn de
productielijnen in Rotterdam verbeterd. In 2017 werd in totaal 232 miljoen kilogram staal verwerkt. Het overgrote deel (90 procent) werd gebruikt voor funderingen voor windmolenparken. De rest voor de olie-industrie.

Jan Bruggenthijs
Het zijn de laatste jaarcijfers van topman Jan Bruggenthijs. Hij maakte deze week bekend niet beschikbaar te zijn voor een nieuw termijn als topman van Sif. Onder zijn leiding ging de buizenbouwer naar de beurs en werd de nieuwe fabriek in Rotterdam gebouwd.

Het bedrijf wilde nog geen voorspelling voor 2018 geven.

Beurs
Sif
is een van de twee Limburgse beursgenoteerde bedrijven. Het andere bedrijf dat genoteerd is aan de Amsterdamse beurs is DSM.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen