Overslaan en naar de inhoud gaan

Buizenbouwer Sif lijdt verlies

Geplaatst opdonderdag 21 maart 2019 - 10:52

Sif in Roermond heeft vorig jaar een verlies van 2,1 miljoen euro geleden.

In 2017 was er nog een winst van 30,8 miljoen euro.

Windmolenparken
Het verlies komt niet als een verrassing. De bouwer van metalen funderingspalen van windmolens op zee waarschuwde al eerder dat de omzet dit jaar onder druk staat. Dat komt doordat projecten van windmolenparken op zee werden uitgesteld.

Productie
De buizenbouwer heeft vorig jaar 138 miljoen kilo staal verwerkt in de fabrieken in Roermond en Rotterdam. Dat is minder dan de helft van de totale productiecapaciteit van 300 miljoen kilo. Volgens de jaarcijfers van het bedrijf nam de productie in het laatste kwartaal weer toe.

Opdrachten
Het aantal orders voor de komende jaren is ook gestegen. Voor volgende jaar staan al orders voor 210 miljoen miljoen kilogram staal in de boeken.

In 2018 had Sif in totaal 429 mensen aan het werk. In 2017 waren dat nog 615.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen