buizen traject schoor chemelot nederweert

Chemelot: voorkeur voor pijpleiding via Venlo

Als het aan Industriecomplex Chemelot ligt, gaat de ondergrondse pijpleiding die gevaarlijke stoffen moet gaan vervoeren via Venlo naar Tilburg en uiteindelijk Rotterdam.

Sif sleept grote opdracht in de wacht op windpark

Buizenbouwer Sif uit Roermond gaat 114 zogeheten monopiles produceren voor het nieuwe windpark van Vattenfall voor de Nederlandse kust.

Tweede Kamer tegen ondergrondse buizen Midden-Limburg

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er definitief een streep wordt gezet door het plan voor een nieuw ondergronds buizentracé door Midden-Limburg en Oost-Brabant.

Politiek wil deur voor omstreden buizen niet dichtgooien

De provinciale politiek voelt er niks voor om nu al 'nee' te zeggen tegen de eventuele aanleg van een nieuwe ondergrondse pijpleiding, voor het vervoer van chemische stoffen tussen de haven van Rotterdam en chemisch bedrijventerrein Chemelot in Geleen.

Deskundige: 'Niets veranderen aan huidig buizensysteem'

Het aanleggen van een ander buizensysteem voor chemische stoffen door Limburg is een slecht plan.

Zorgen om ondergrondse pijpleiding Midden-Limburg

Een aantal gemeenten in Midden-Limburg maakt zich zorgen over het plan van Chemelot om op hun grondgebied nieuwe ondergrondse buizen aan te leggen.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten