Overslaan en naar de inhoud gaan

Buitenwijken Maastricht niet populair bij huizenzoekers

Geplaatst opdonderdag 10 maart 2016 - 21:57

Uit een analyse van de Maastrichtse woningmarkt blijkt dat de buitenwijken uit de gratie raken en in wijken rond het centrum een tekort aan huizen zal ontstaan. In de stadsrand komt op termijn een overschot.

Dat meldt de gemeente in een brief met de jaarlijkse prestatieafspraken die zijn gemaakt met de drie stedelijke woningcorporaties Servatius, Woonpunt en Maasvallei.

Sociale huurwoningen
De analyse bevestigt ook dat de voorraad sociale huurwoningen onder druk staat. Door verkopen slonk het aantal goedkope huizen met meer dan duizend. Gemeente en corporaties spraken af om geen huurverhogingen door te voeren als de woningvoorraad voor mensen met lage inkomens in het gedrang komt. Daar zou nu nog geen sprake van zijn, meldt het stadsbestuur. Maar alertheid is geboden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Huurders moeten zes jaar wachten op woning in Maastricht
Maastricht zet de rem op nieuwbouw
PvdA: mes in topsalarissen Maastrichtse corporaties
Limburgers weinig tevreden over hun woningcorporatie
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen