Overslaan en naar de inhoud gaan

Buitenring Parkstad helpt uitkeringsgerechtigden aan baan

Geplaatst opdinsdag 21 augustus 2018 - 21:33

De aanleg van de Buitenring Parkstad heeft tot en met eind vorig jaar tijdelijk werk opgeleverd voor 141 mensen met een uitkering.

Een klein aantal van hen is inmiddels doorgestroomd naar een vaste baan bij een aannemer of onderaannemer. Dat blijkt uit een rapport van een onderzoeksbureau dat in opdracht van de provincie de gegevens heeft verzameld.

Terug aan regio
Aannemer Boskalis heeft in totaal 6,7 miljoen euro aan loon betaald aan WW'ers, WSW'ers en andere uitkeringsgerechtigden. Dat is veel meer dan de 2,5 miljoen euro dan was afgesproken. PvdA-gedeputeerde Eric Geurts is dan ook trots op het resultaat. "De Buitenring geeft tijdens de bouw al iets terug aan de regio. Ik hoop dat nog meer mensen doorstromen naar een baan elders."

Kansrijker
SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen zegt dat bij de aanleg van de Buitenring is bewezen dat het mogelijk is om uitkeringsgerechtigden, die moeilijk aan een baan komen, toch aan werk te helpen. "Ze hebben op zijn minst ervaring kunnen opdoen en zijn dus kansrijker op de arbeidsmarkt", zo stelt zij.

De aanleg van de Buitenring werd in 2010 voor 135 miljoen euro vergund aan MNO Vervat. Die droeg het later over aan Boskalis.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen