Overslaan en naar de inhoud gaan

Buitenlandse volleybalcompetities afgelopen voor Limburgers

Geplaatst opzondag 15 maart 2020 - 17:09

De Belgische en Duitse volleybalcompetitie worden niet hervat. In België zal de kampioenstitel niet worden uitgereikt.

Met de Belgisch-Limburgse clubs Maaseik en Achel, en Aalst en Roeselare waren de vier titelconcurrenten voor de Final Four van de Belgische volleybalcompetitie bekend, maar er komt geen titelstrijd meer. De Belgische Volleyballiga heeft in samenspraak met de clubs beslist om de competitie niet meer te hervatten na 3 april.

Limburgers
Bij Aalst spelen Tim Smit en Brian Schouren. Middenblokkeerder Smit komt uit Voerendaal en Schouren komt uit Simpelveld. Bij Achel is de geboren Maastrichtenaar Jan Meertens hoofdcoach en speelt oud-international Rob Bontje uit Grevenbicht.

Competitievervalsing
In bepaalde clubs mag niet meer worden getraind tot 19 april, in andere moeten of willen de buitenlandse spelers zo snel mogelijk terug bij hun familie zijn. "Het kampioenschap eind april hervatten zonder competitievervalsing is dan ook praktisch onmogelijk", klinkt het.

Europese tickets
Over het seizoen 2019-2020 wordt geen kampioenstitel uitgereikt en ook geen ranking opgemaakt. Hoe de Europese tickets dan worden verdeeld, ligt in de handen van de CEV, de belangrijkste Europese volleybalcompetitie.

Uitzonderlijke situatie
Mathi Raedschelders zwaait na 35 jaar af als voorzitter van landskampioen Maaseik: "We worden geconfronteerd met een uitzonderlijke situatie. We mogen onze ogen niet sluiten", zegt hij. "Geen titel? Je kan niet halfweg de competitie de titel geven aan de club die toevallig op dat moment eerste staat. Dat vinden we niet realistisch. Voor de Europese tickets heeft Aalst al gezegd dat de Champions League geen prioriteit is. Voor Achel komt dat waarschijnlijk te vroeg. Dan komen we uit bij Roeselare en Maaseik." Achel-coach Jan Meertens kan zich vinden in die redenering en oplossing.

Duitsland
Ook in Duitsland wordt de volleybalcompetitie niet hervat. Daar speelt de Roermondse international Britt Bongaerts op het hoogste niveau. Met haar club SSC Palmberg Schwerin gaat ze momenteel aan kop en speelt ze mee om de prijzen, zowel op nationaal niveau als internationaal. Daar is besloten, met nog maar één competitiewedstrijd te gaan, om af te zien van play-offs en deze stand als eindrangschikking aan te houden.

De Duitse volleybalbond wilde geen 'spookwedstrijden', duels zonder publiek.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen