Overslaan en naar de inhoud gaan

Buitenlandse volleybalcompetities afgelopen voor Limburgers

Geplaatst opzondag 15 maart 2020 - 17:09

De Belgische en Duitse volleybalcompetitie worden niet hervat. In België zal de kampioenstitel niet worden uitgereikt.

Met de Belgisch-Limburgse clubs Maaseik en Achel, en Aalst en Roeselare waren de vier titelconcurrenten voor de Final Four van de Belgische volleybalcompetitie bekend, maar er komt geen titelstrijd meer. De Belgische Volleyballiga heeft in samenspraak met de clubs beslist om de competitie niet meer te hervatten na 3 april.

Limburgers
Bij Aalst spelen Tim Smit en Brian Schouren. Middenblokkeerder Smit komt uit Voerendaal en Schouren komt uit Simpelveld. Bij Achel is de geboren Maastrichtenaar Jan Meertens hoofdcoach en speelt oud-international Rob Bontje uit Grevenbicht.

Competitievervalsing
In bepaalde clubs mag niet meer worden getraind tot 19 april, in andere moeten of willen de buitenlandse spelers zo snel mogelijk terug bij hun familie zijn. "Het kampioenschap eind april hervatten zonder competitievervalsing is dan ook praktisch onmogelijk", klinkt het.

Europese tickets
Over het seizoen 2019-2020 wordt geen kampioenstitel uitgereikt en ook geen ranking opgemaakt. Hoe de Europese tickets dan worden verdeeld, ligt in de handen van de CEV, de belangrijkste Europese volleybalcompetitie.

Uitzonderlijke situatie
Mathi Raedschelders zwaait na 35 jaar af als voorzitter van landskampioen Maaseik: "We worden geconfronteerd met een uitzonderlijke situatie. We mogen onze ogen niet sluiten", zegt hij. "Geen titel? Je kan niet halfweg de competitie de titel geven aan de club die toevallig op dat moment eerste staat. Dat vinden we niet realistisch. Voor de Europese tickets heeft Aalst al gezegd dat de Champions League geen prioriteit is. Voor Achel komt dat waarschijnlijk te vroeg. Dan komen we uit bij Roeselare en Maaseik." Achel-coach Jan Meertens kan zich vinden in die redenering en oplossing.

Duitsland
Ook in Duitsland wordt de volleybalcompetitie niet hervat. Daar speelt de Roermondse international Britt Bongaerts op het hoogste niveau. Met haar club SSC Palmberg Schwerin gaat ze momenteel aan kop en speelt ze mee om de prijzen, zowel op nationaal niveau als internationaal. Daar is besloten, met nog maar één competitiewedstrijd te gaan, om af te zien van play-offs en deze stand als eindrangschikking aan te houden.

De Duitse volleybalbond wilde geen 'spookwedstrijden', duels zonder publiek.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen