Overslaan en naar de inhoud gaan

Buitenlandse studenten zien Parkstad niet zitten

Geplaatst opdonderdag 1 september 2016 - 6:20

De komst van het aantal studenten van de universiteit van Aken naar Parkstad valt tot nu toe wat tegen.

Hoewel de inschrijfdagen van de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule (RWTH) in Aken pas tweeënhalve week bezig zijn, was de verwachting dat er inmiddels iets meer kamers verhuurd zouden zijn. Dat zegt de Kerkraadse wethouder Tim Weijers, tevens voorzitter van de regiegroep voor studentenhuisvesting in Parkstad.

Kamers
In Kerkrade zijn tussen 15 en 26 augustus zes kamers definitief verhuurd. Vier Luxemburgers en een Duitser trekken in op het Oranjeplein. Een andere Duitse student huurt een kamer op het Atriumterrein aan de Wijngracht. In Heerlen is tot nu toe aan de Putgraaf één contract getekend en zijn er drie kamers gereserveerd.

Verwachting
"Het daadwerkelijk aantal verhuurde kamers loopt wat achter ten opzichte van de verwachting", zegt Weijers. "Dat heeft een aantal oorzaken." Een van die oorzaken is volgens hem dat studenten liever eerst voor een kamer in Aken kijken dan eentje in Heerlen of Kerkrade. Weijers: "Zij zitten daar in de afwachtmodus. Pas als duidelijk wordt dat er geen ruimte meer voorhanden is in Aken, bekijkt deze groep de mogelijkheden in Parkstad."

Collegejaar
Het collegejaar op de RWTH begint pas in oktober en het is dus mogelijk dat de interesse voor kamers in Parkstad nog zal toenemen. "Voor nu ben ik gematigd positief. Het begin is er en ik verwacht dat er de komende weken nog studenten bij komen", zegt Weijers.

Of er ook studenten van buiten de Europese Unie naar Parkstad komen, is nog niet bekend. In de vorm van een pilot kunnen zij dit jaar voor het eerst in Nederland komen wonen om vervolgens in Duitsland te studeren.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vaals blijft hopen op studentencampus
ABP steekt 100 miljoen in studentenkamers
Roemenen in studentenhotel Heerlen
Woonruimte voor 80 Akense studenten in Kerkrade
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen