eerste vaccinaties coronavirus heerlen prik vaccin vaccinatie (25 jan 2021)

Mensen met buitenlandse huisarts krijgen alsnog prik

De GGD Zuid-Limburg gaat vanaf 29 maart mensen inenten die weliswaar in de regio wonen maar een huisarts hebben in het buitenland, zoals België of Duitsland.

Eenzame kerst
Eenzame kerst voor mensen met familie in buitenland

Het is nog onzeker met hoeveel mensen je dit jaar kerst mag vieren, maar voor families die naasten of vrienden in het buitenland hebben wonen, is het vrijwel zeker dat elkaar opzoeken er niet inzit.

UWC United World College (10 mei 2020)
Internationale eindexamenleerlingen vast op campus

Op de campus van het United World College in Maastricht zitten ongeveer 50 middelbare scholieren vast. Zij zijn afkomstig uit de hele wereld en kunnen de komende periode niet terug naar hun thuisland.

Vuurwerk kopen over de grens: wat mag wél en niet?

De vuurwerkverkoop in Limburg is weer begonnen. Ook in Duitsland en België mogen de knallers en siervuurwerk weer over de toonbank gaan. Veel Limburgers trekken daar naartoe vanwege minder strenge eisen. Maar mag je wel vuurwerk in Duitsland en België kopen?

Limburgse studenten steeds vaker op buitenlandstage

Limburgse mbo-studenten gaan steeds vaker naar het buitenland voor een stage of werkervaring.

Buitenlandse studenten kiezen massaal voor Maastricht

Voor veel studenten is het de ultieme droom: studeren in het buitenland. Maar ook andersom is dat het geval.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten