Overslaan en naar de inhoud gaan

'Buitengebied aantrekkelijk voor criminele organisaties'

Geplaatst opdinsdag 3 augustus 2021 - 20:22

Volgens burgemeester Birgit Op de Laak van Nederweert zijn uitgestrekte buitengebieden met leegstaande boerderijen of ruimtes in haar gemeente een aantrekkelijke locatie voor criminele organisaties.

"Zij wanen zich hier onzichtbaar", zegt de burgermoeder in een verklaring. De gemeente is zich volgens Op de Laak bewust van de gevaren rondom deze plaatsen waar groepen mensen samenwerken om bijvoorbeeld drugs te maken.

Grootste lab ooit
"We werken aan de bestrijding van de ondermijnende activiteiten in ons buitengebied. En met succes", aldus Op de Laak. Daarmee doelt ze op een crystalmethlab aan de Hoogbosweg die afgelopen week werd opgerold. Volgens de politie is daar het grootste en meest professionele productielab van crystal meth ooit in Nederland ontdekt. Onder meer ketels, luchtafzuiging, bakken kristallen en tientallen vaten werden op die locatie aangetroffen. Volgens de L1-verslaggever die ter plaatse was had het zo een scène uit de Netflix-serie 'Breaking Bad' kunnen zijn.

Lees ook: Grootste crystalmethlab van Nederland in Nederweert ontdekt

Miljoenen euro's
Het enorme lab heeft een handelswaarde van miljoenen euro's. Agenten hebben een 62-jarige Pool in de boeien geslagen, mogelijk volgen later meer aanhoudingen. "Zo'n lab run je natuurlijk niet alleen", vertelde de politie. Tot en met zondag was de politie bezig met de ontmanteling van het lab.

Op de Laak: "Grote complimenten aan de politie en de andere instanties die deze ontmanteling hebben gerealiseerd."

Verslavende werking
Crystal meth is een zwaar verslavende drug waarmee criminelen flink geld kunnen verdienen. De drug wordt meestal verkocht in de vorm van kristallen of poeder.

Een kijkje in het crystalmethlab in Nederweert:

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen