Overslaan en naar de inhoud gaan

Buitendienst Schinnen knoeit met mogelijk drugsafval

Geplaatst opdonderdag 23 augustus 2018 - 22:51

Het opruimen van vaten met mogelijk drugsafval in Schinnen is donderdagavond niet zonder problemen gegaan.

De vaten en jerrycans werden rond 20:30 uur gevonden aan de Heisterbrug, tussen Schinnen en Sweikhuizen.

Busje
Omdat de vaten nagenoeg leeg waren, dacht de gemeente dat een paar mensen van de buitendienst de tonnen zelf wel konden opruimen. Voortvarend werden de containers achterin het busje van de gemeentewerkers gegooid, maar daar bleek er toch nog wat chemisch afval weg te sijpelen.

Brandweer
Daarop werd de brandweer ingeschakeld. Met beschermende pakken aan haalde die de vaten weer uit het busje, waarna die kon worden afgespoten. Het is nu aan een gespecialiseerd bedrijf om de gedumpte vaten op te ruimen.

Wat voor chemicaliën precies in de vaten zitten is niet bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het om afval van een drugslab.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen