Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Buitendienst Schinnen knoeit met mogelijk drugsafval

Geplaatst opdonderdag 23 augustus 2018 - 22:51

Het opruimen van vaten met mogelijk drugsafval in Schinnen is donderdagavond niet zonder problemen gegaan.

De vaten en jerrycans werden rond 20:30 uur gevonden aan de Heisterbrug, tussen Schinnen en Sweikhuizen.

Busje
Omdat de vaten nagenoeg leeg waren, dacht de gemeente dat een paar mensen van de buitendienst de tonnen zelf wel konden opruimen. Voortvarend werden de containers achterin het busje van de gemeentewerkers gegooid, maar daar bleek er toch nog wat chemisch afval weg te sijpelen.

Brandweer
Daarop werd de brandweer ingeschakeld. Met beschermende pakken aan haalde die de vaten weer uit het busje, waarna die kon worden afgespoten. Het is nu aan een gespecialiseerd bedrijf om de gedumpte vaten op te ruimen.

Wat voor chemicaliën precies in de vaten zitten is niet bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het om afval van een drugslab.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen