Overslaan en naar de inhoud gaan

Buitendienst Schinnen knoeit met mogelijk drugsafval

Geplaatst opdonderdag 23 augustus 2018 - 22:51

Het opruimen van vaten met mogelijk drugsafval in Schinnen is donderdagavond niet zonder problemen gegaan.

De vaten en jerrycans werden rond 20:30 uur gevonden aan de Heisterbrug, tussen Schinnen en Sweikhuizen.

Busje
Omdat de vaten nagenoeg leeg waren, dacht de gemeente dat een paar mensen van de buitendienst de tonnen zelf wel konden opruimen. Voortvarend werden de containers achterin het busje van de gemeentewerkers gegooid, maar daar bleek er toch nog wat chemisch afval weg te sijpelen.

Brandweer
Daarop werd de brandweer ingeschakeld. Met beschermende pakken aan haalde die de vaten weer uit het busje, waarna die kon worden afgespoten. Het is nu aan een gespecialiseerd bedrijf om de gedumpte vaten op te ruimen.

Wat voor chemicaliƫn precies in de vaten zitten is niet bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het om afval van een drugslab.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen