Overslaan en naar de inhoud gaan

Buiten schaken met levensgrote figuren in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 9 februari 2021 - 15:45

De provinciale hoofdstad krijgt halverwege dit jaar een buitenschaakspel op Plein 1992.

Het college voert daarmee een motie uit van de raad, ingediend door de christendemocraten.

Uitvoering
Samen met de vertegenwoordigers van de Schaakvereniging Maastricht heeft Stichting Limburg Schaakt een plan van aanpak opgesteld. Dat plan wordt nu in samenwerking met de gemeente uitgevoerd. De aanleg van het buitenschaakspel op het plein in de binnenstad ligt in handen van Maastricht Sport, de sportuitvoeringsorganisatie van de gemeente.

Het beheer komt in handen te liggen van Limburg Schaakt. Vrijwilligers zullen de levensgrote schaakstukken plaatsen en weer ruimen.

Immens populaire serie
De gemeente hoopt dat dit buitenschaakspel gaat bijdragen aan een positieve sfeer op het plein. "Dit sluit mooi aan op het succes van Netflixserie The Queen's Gambit en goed dat er straks in de buitenlucht geschaakt kan worden", zegt wethouder Bert Jongen.

Als alles volgens planning verloopt, is de officiële opening in juli. Wel onder voorbehoud van de coronasituatie en de dan geldende maatregelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen